ΕΚΤΑΚΤΟ – Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Στις 14 Μαΐου θα διεξαχούν οι εκλογές στην Τουρκία όπως δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συγκεκριμένα μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του είπε: «Ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 ”ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία». Και τώρα το έθνος μας θα πει ”ως εδώ” στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά», «φωτογραφίζοντας» με αυτόν τον τρόπο τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το μήνυμα του Ερντογάν δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις 14 Μαΐου, όπως αναφέρει και η φιλοκυβερνητική Hurriyet.

«Τώρα, ζητάμε τη στήριξη του λαού μας το 2023, λέγοντας ”φτάνει”, ο λόγος, η απόφαση και το μέλλον ανήκουν στο έθνος», είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν. «Θα ξεκινήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O υποναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης, o Tαγίπ Ερντογάν είχε «κυκλώσει» την 14η Μαϊού για έναν ιδιαίτερο λόγο.

«Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν συνειρμικά τους ανθρώπους. Θέλουν να τις κάνουν είτε στις 14 Μαΐου, που είναι η ημερομηνία νίκης του Μεντερές έναντι των Κεμαλιστών – βέβαια ο Ερντογάν δεν θα ήθελε την τύχη του Μεντερές ο οποίος κρεμάστηκε στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης από τους Κεμαλιστές – είτε στις 29 Μαΐου. Θα θελήσει να κάνει τον παραλληλισμό με την άλωση της Κωνσταντινούπολης», είχε τονίσει ο κ. Πολίτης.

«Θα έπρεπε, λοιπόν, να υπάρξει ένα μορατόριουμ ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για το διάστημα αυτό ως τις εκλογές. Δεν συμφέρει κανέναν από τους δύο ένα θερμό επεισόδιο, με κακές εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, διότι μην ξεχνάμε πως υπάρχουν εκλογές και στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…