Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας: Την Κυριακή 29/01 έκοψε την πίτα του, ύστερα από την διετία των περιορισμών της πανδημίας

Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας: Την Κυριακή 29/01 έκοψε την πίτα του, ύστερα από την διετία των περιορισμών της πανδημίας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος και Καλαματιανός Διονύσης, εκπρόσωποι της κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη που απουσίαζαν από το Νομό, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Βασιλόπουλος Θόδωρος, Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτριος Νικολακόπουλος, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου «Ερμής» Ξανθούλης Ηλίας, ο πρώην  Δήμαρχος  Αηδόνης Γιώργος, η πολιτευτής κα Αννα-Μαρία Βλαγκούλη καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και μέλη του συλλόγου.

Ο πρόεδρος Καρυώτης Νικόλαος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ανέφερε επιγραμματικά τις ελλείψεις, τις προοπτικές και σκέψεις για την στρατηγική ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι η φετινή χρονιά θ’ αποδειχτεί καλύτερη και ευχήθηκε σε όλους.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε μια γρήγορη αναφορά τι έχει γίνει σχετικά, τις δυσκολίες καθώς και τις μελλοντικές δράσεις.

Ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος ανέφερε για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη μελέτη της «Διανέοσις» για την ανάπτυξη της Ηλείας με επίκεντρο την Ολυμπία.

Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός μίλησε για την ανεπάρκεια των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων αλλά και τη διαφορετική αντιμετώπιση της Εύβοιας και Ηλείας μετά τις φυσικές καταστροφές.

Η κα Θ.Δ. Αυγερινοπούλου και Μ. Κατρίνης διαμήνυσαν τη στήριξή τους στον κλάδο και την περιοχή.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε την Περιφερειακή κατεύθυνση προς μια ταυτότητα «Ολυμπιακή Γη» και την ανάγκη  μιας καμπάνιας για την Ολυμπία ακόμη και εντός Νομού και πρότεινε εξεύρεση άμεσης σύνδεσης μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπορικού ιστού της πόλης.

Ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος ανέφερε την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων για προσέλκυση Αθλητικού Τουρισμού και ενημέρωσε για το “Tour de France” που θα διεξαχθεί στην περιοχή την 1η Απριλίου.

Ο κ. Γιώργος Αηδόνης αναφέρθηκε στη συνέχεια που πρέπει να έχει η Δημοτική Αρχή στις υπάρχουσες μελέτες και στα οφέλη που θα έχει να γίνει το λιμάνι του Κατακόλου “Port Home“.

Ο κ. Ηλίας Ξανθούλης μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου του Επιμελητηρίου κου Νικολούτσου που δεν κατάφερε να παρευρεθεί, προέτρεψε όλους τους επαγγελματίες να πλαισιώσουν τους συλλόγους και απευθύνθηκε στους αιρετούς λέγοντας πως οι επιχειρήσεις βάζουν τα κεφάλαιά τους και πρέπει να είναι συνομιλητές με τις αρχές αλλά και να τους λαμβάνουν υπόψιν.

Η κα Άννα Μαρία Βλαγκούλη έδωσε προτάσεις συνεργασίας με ειδικούς στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος Επαμεινώνδας Γαλάνης αναφέρθηκε στην πολυετή παρουσία του Συλλόγου στα δρώμενα της πόλης, όντας ιδρυτικό μέλος.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας αιδεσιμολογιότατος Π. Μιχαήλ Μπότσας ευλόγησε την βασιλόπιτα. Τυχερή βρίσκοντας το φλουρί αναδείχθηκε η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου κα Γεωργία Ευθυμίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όσους παρευρέθηκαν και επίσης ευχαριστεί και το κατάστημα ‘HERCULES’ για την προσφορά του δώρου. Την φωτογράφιση και την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Υπεύθυνος Προβολής και Επικοινωνίας του Συλλόγου Δ. Παπαϊωάννου και Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς».

emporikos sul olimpias pita 23 2

emporikos sul olimpias pita 23 3

emporikos sul olimpias pita 23 4

 

Related post

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες-Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες-Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από…

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη (28/3), με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,…
Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Δείτε live

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Δείτε…

Tην διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο…
Πύργος: Εγκρίθηκε η ανάπλαση του “ανατολικού” τμήματος

Πύργος: Εγκρίθηκε η ανάπλαση του “ανατολικού” τμήματος

Με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα υλοποιηθούν οι αστικές παρεμβάσεις στην ανατολική πλευρά του δήμου Πύργου, καθώς εγκρίθηκε…