Ηλεία: “Χτύπησε” το πρώτο κουδούνι στα σχολεία-Αισιόδοξα χαμόγελα στον Αγιασμό
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 12 Σεπτεμβρίου, 2022
- 374
- 2 minutes read
Πρώτο κουδούνι χωρίς μέτρα, αλλά με αισιοδοξία και χαμόγελα στα σχολεία της Ηλείας
Επέστρεψαν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα Δευτέρα, ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, ενώ από αύριο, Τρίτη, αρχίζει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου, ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό, παρουσία του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακοπούλου του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννοπούλου του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με τους διευθυντές των δύο σχολείων κ. Κομιώτη και κ. Κόρδα να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ παρών ήταν και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέας Καρατζάς.
«Εύχομαι σε όλους, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο. Η φετινή χρονιά ξεκινά με ηπιότερα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, κι αυτό είναι βέβαιο ότι θα διευκολύνει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών σας αλλά και τη δική σας καθημερινότητα. Κρατήστε τα χρήσιμα “εφόδια γνώσης” που θα σας προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί σας στο σχολείο, τα οποία θα είναι πολύτιμα για την πρόοδο και την εξέλιξή σας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος. Παράλληλα, δεν έκρυψε τη χαρά και συγκίνησή του ευρισκόμενος ανάμεσα τους, καθώς υπήρξε και ο ίδιος μαθητής του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, απ’ όπου και αποφοίτησε.
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων, αλλά όπως παρατηρήθηκε έχει γίνει συνήθεια σε όλους η προφύλαξη.
Δείτε φωτογραφίες:

Επέστρεψαν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα Δευτέρα, ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, ενώ από αύριο, Τρίτη, αρχίζει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.
