Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Ευγενή Άμιλλα και τα Αλτικά αγωνίσματα

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Ευγενή Άμιλλα και τα Αλτικά αγωνίσματα

Η εκδήλωση και τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα τη ρήση του Αριστοτέλη: «Όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν» πραγματοποιήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

Με την κοινή αντίληψη οτι είναι ανάγκη να επικρατήσουν οι Ολυμπιακές αξίες, δίνοντας έμφαση στην ευγενή άμιλλα η οποία μπορεί να επηρεάσει προς το θετικότερο την κοινωνία μας και κυρίως τη νεολαία μας, έγινε η εκδήλωση της Συμπολιτείας Ολυμπίας.

Η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κυρία Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, χαρακτηρίζοντάς τη ως χρονιά ορόσημο και επισημαίνοντας οτι είναι μια “Ολυμπιακή χρονιά το 2024”! Εορτάζουμε 2.800 χρόνια από τον πρώτο καταγεγραμμένο Ολυμπιονίκη, τον ΚόροιβοΕκατό χρόνια από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και είκοσι από τους μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! ».
Η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» καταδικάζοντας τη βία, για άλλη μία φορά τιμά μία Ολυμπιακή αξία. Προβάλλει την Ολυμπιακή Αξία της Ευγενούς Άμιλλας αλλά τιμά και τα αλτικά αθλήματα του Στίβου.
* Στην κεντρική φωτογραφία οι κ.κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ( Δήμαρχος Ηλίδας ) Ισίδωρος Κούβελος ,Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη. Αννίτα Πατσουράκη

Να κάνουμε πράξη την Ευγενή Άμιλλα, το Ευ Αγωνίζεσθαι και την Εκεχειρία!

Για τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στις δύσκολες στιγμές που ζει σήμερα η ανθρωπότητα, με πολλά ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού μίλησε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κύριος Ισίδωρος Κούβελος.

Την τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΔΟΑ για την συνεχή προσφορά του στις Ολυμπιακές αξίες και τη στήριξη στη Συμπολιτεία Ολυμπίας απένειμε ο Δήμαρχος Ήλιδας, της διοργανώτριας πόλης των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η κα Βούλα Ζυγούρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών λαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από την πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει για να επιτευχθεί η Εκεχειρία, η οποία είναι όπως ο Δρόμος της Εκεχειρίας, δύσκολη. Γι’ αυτό, τόνισε, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και γι’ αυτό συμπράττει και ο Σύλλογος των Ελλήνων Ολυμπιονικών σε έργα και δράσεις, όπως αυτή της Συμπολιτείας Ολυμπίας.

 

 

Οι κυρίες Βιργινία Τσερέκη, Έμυ Γκέκα, Μαρία Χριστοφορίδη, Κατερίνα Τζήκα, Ντόρα Πάλλη, Βούλα Ζυγούρη και Όλγα Βασδέκη

Η κα Ντόρα Πάλλη Γενική Γραμματέας της ΕΘΝΟΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, λαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη, στον χαιρετισμό της τόνισε ότι «μέσω των εκπαιδευτικών δράσεων «Λέμε όχι στον σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό» και «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» εργαζόμαστε στηρίζοντας τις Ολυμπιακές Αξίες, και μεταλαμπαδεύοντας όλα όσα μπορούν να εξαλείψουν τον εκφοβισμό και να ενισχύσουν την ευγενή άμιλλα, προωθώντας παράλληλα αξίες, όπως η ενσυναίθηση, η φιλία και η ευγενής άμιλλα.

Δημιουργούμε μια κουλτούρα ειρήνης στους νέους μας που οδηγεί σε μια καλύτερη κοινωνία

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη της Συμπολιτείας Ολυμπίας από την ίδρυσή της πριν από 10 χρόνια, τόνισε ότι: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Δήμος μας στήριξε και στηρίζει από την πρώτη ημέρα, το μεγάλο θεσμό του «ΔΡΟΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν προσωπικότητες που έχουν τιμήσει διαχρονικά τις Ολυμπιακές Αξίες, κάνοντας τες πράξη στη ζωή τους και στα έργα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διακεκριμένοι αθλητές, Ολυμπιονίκες των Αλτικών Αθλημάτων.

 

Η κυρία Όλγα Βασδέκη κιαι ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος

Η Ιστορικός της Τέχνης & Επιμελήτρια της εικαστικής έκθεσης κυρία Αννίτα Πατσουράκη στην ομιλία της επεσήμανε οτι η εικαστική έκθεση «Όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», μεταλαμπαδεύει το αιώνιο φως της Ολυμπιακής φλόγας που θα λάμψει φέτος στην «Πόλη του φωτός», με έργα ζωγραφικής εξαίρετων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα καθώς και περιηγητών στην Ελλάδα της αντίστοιχης χρονικής περιόδου».

Τα ζωγραφικά έργα προέρχονται από τις Ιδιωτικές Συλλογές των: «Ισίδωρου Κούβελου»- Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, «Ιωάννη και Παναγιώτη Καραλίβανου», «Φώτη Ζάχου», «Μιχαήλ Σκούλλου».

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, με ενδεικτική επιλογή της ίδιας θεματολογίας από την εκάστοτε Συλλογή και καταστούν μια περιήγηση ανάμεσα στους σημαντικούς εκπροσώπους στην ιστορία της ελληνικής ζωγραφικής.

Η εικαστικός Ιριάνα Κονδύλη

Η κυρία Καρολίνα Παπαδημητρίου και ο κύριος Μιχάλης Κατρίνης

Οι κυρίες Εύα Περώνα, Κωνσταντίνα Γογγάκη, Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, Αννίτα Πατσουράκη, Σοφία Ανδριοπούλου και Βούλα Ζυγούρη

Οι κυρίες Χάρις Κονδύλη και Εριέττα Βορδώνη

Ο κύριος Μιχάλης Κατρίνης, η κυρία Νάντια Καραγιάννη και ο κύριος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ( ΠΣΑΤ )

Related post

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το…

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (21/6-24/6/ 2024) οργανώθηκε με επιτυχία διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου ( ΛΑ.ΝΟΚ).…
ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από…

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά…
ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις…

Το ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ενεργού συνδικαλιστή Γιάννη Σαρακίνη ο οποίος έφυγε από τη…