
Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
- ΑΡΘΡΑ
- 22 Σεπτεμβρίου, 2025
- 17
- 1 minute read
Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
Για το Ποτόκι ο λόγος.
Δεν είμαστε ειδικοί αλλά για το όλο θέμα δεν ακούμε να μιλούν ειδικοί.
Και οι ειδικοί δεν είναι οι πολιτικοί που εννοούν να «πάρουν» το πρόβλημά από την μια μεριά του Νομού και να το πάνε στην άλλη θριαμβολογώντας.
Οι ειδικοί είναι άλλοι.
Είναι Χημικοί, είναι περιαυτολόγοι, είναι Γεωλόγοι και δεν ξέρω και ποιοι άλλοι.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απλά κάποιοι εκλεγμένοι που έχουν πλέον συνηθίσει όλα να τα σφάζουν και όλα να τα μαχαιρώνουν.
Πρώτα από όλα πρέπει να μας πουν αυτοί οι ειδικοί μετα από 15 χρόνια τι περιμένουν να βρουν μέσα στα δέματα.
Γιατί μιλάμε για δέματα με σκουπίδια που δεν είχαν τύχει καμιάς επεξεργασίας δεν μιλάμε για «Kinder έκπληξη»….
Οι χημικές ουσίες και κάθε τα κάθε λογής απόβλητα είναι εκεί …..
Δεν έχουν πετάξει στο διάστημα όπως αφήνεται να εννοηθεί.
Είναι εκεί μέσα και εννοείται ότι έχουν συμβεί χιλιάδες των χιλιάδων χημικές επεξεργασίες και αλληλεπιδράσεις .
Είναι κωμική αν όχι εκ του πονηρού η διαφωνία αν πρέπει να πάνε ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ.
Εννοείται ότι τα δέματα πρέπει να πάνε σε ΧΥΤΑ και εννοείται ότι πρέπει να τύχουν κάποιας επεξεργασίας για να φτάσουμε στο σημείο να θεωρηθεί το περιεχόμενο τους σαν ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ για να τα πάμε σε ΧΥΤΥ.
Ήμαρτον
Και ένας φιλόλογος να ερωτηθεί θα μας πει ότι το ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ είναι αυτό που μένει μετά από κάποια επεξεργασία.
2 / 2
Μπορεί να μην ξέρουμε χημεία αλλά ακόμη ξέρουμε Ελληνικά όσο και αν προσπαθούν κάποιοι πολιτικοί να τα ξεχάσουμε επειδή έτσι τους συμφέρει.
Το αν αυτή η επεξεργασία μπορεί να γίνει στην Τριανταφυλλιά εμεις δεν το ξέρουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ξέρουν οι αρμόδιοι που οφείλουν να το ξέρουν.
Με λίγα λόγια το θέμα είναι πολύ πολύ σοβαρό και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ που παρακολουθούμε μεταξύ των Δήμαρχων Αμαλιάδας και Πύργου…. .
Ο ένας να λέει θα τα πάω και ο άλλος να λέει δεν τα θέλω.
«Δεν περνάς κυρά Μαρία δεν περνάς περνάς».
Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν μελέτες ειδικών.
Το πρόβλημα δεν τελειώνει με το να πάρουμε την πίστωση να μεταφέρου
με τα δέματα.
Το πρόβλημα τώρα αρχίζει …..