Κατρίνης :«’’Αόρατοι’’ για την κυβέρνηση οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης»

Κατρίνης :«’’Αόρατοι’’ για την κυβέρνηση οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης»

Πλήρως απαξιωτική, για το πολύτιμο όσο και αναγκαίο έργο που επιτελούν οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ), ήταν η -μόλις 42 λέξεων- απάντηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, στη νέα σχετική ερώτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Ειδικότερα, παρότι ο Ηλείος βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί με την ερώτησή του τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αναφορικά με την ενσωμάτωση παλαιότερων και νέων ΠΠΥ στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος ως μονίμων, ο Υπουργός κατέληξε χαρακτηριστικά πως «ουδέν έχει να επισημάνει ή να προσθέσει» επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ερώτηση έχει κατατεθεί αρκετές φορές από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της κυβερνητικής ρητορικής περί αναγνώρισης των δραματικών συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με το αρμόδιο Υπουργείο ωστόσο να αρνείται να εκδηλώσει τις προθέσεις του.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δήλωσε: «Η κυβέρνηση θεωρεί πως ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την θωράκιση της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, με την ίδρυση μόνο του ομώνυμου υπουργείου. Αυτό δεν είναι, ωστόσο, αρκετό. Αρνείται να χρησιμοποιήσει τις βέλτιστες πρακτικές, έτσι ώστε να αναβαθμίσει το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε ποσοτικό, όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, παρότι οι ανάγκες για προσωπικό παραμένουν αυξημένες. Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών λόγω της κλιματικής κρίσης δοκιμάζουν τόσο τις υποδομές και τους πολίτες, όσο και την επιχειρησιακή ικανότητα του Σώματος. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει, όσο η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε λειτουργία ‘’αυτόματου πιλότου’’. Οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης αποτελούν βασικό άξονα στην επιχειρησιακή διάταξη του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού αποδεδειγμένα διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια, εμπειρία και τεχνογνωσία. Τόσο οι 100 παλαιοί Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που έχουν ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία τους και παράλληλα έχουν αποκτήσει απολυτήριο λυκείου, όσο και αυτοί που τώρα υπηρετούν την πρώτη 5ετία τους, δεν περισσεύουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Κανείς δεν περισσεύει.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…