
Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του πολιτισμικού θεσμού ΒΑΡΑΓΚΑΣ 2024 από το δήμο Πύργου
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 23 Σεπτεμβρίου, 2024
- 54
- 2 minutes read
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (22/9) τα εγκαίνια του πανηγυριού στο Βάραγκα. Ο πολιτισμικός θεσμός, ανανεωμένος και εμπλουτισμένος, ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, σε μια διοργάνωση που υπογράφει ο Δήμος Πύργου, η ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και το Γραφείο Εθελοντισμού σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ. και τοπικούς φορείς.
Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Πύργου και όλους τους συνεργάτες για την αναβίωση του θεσμού. «Συγχαίρω τη Δημοτική Αρχή γιατί ανανεώνει μια παράδοση ετών η οποία δίνει «φτερά» για να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τις σημερινές δυσκολίες. Ο Κύριος, μας δίδαξε ότι με την τίμια και ειλικρινή ζωή δημιουργείται «φως» για μια καλύτερη κοινωνία. Έτσι η κοινωνία αλλάζει και αναβαθμίζεται. Εύχομαι δήμαρχε επί πολλά έτη να συνεχίζετε αυτή τη προσπάθεια, η οποία έχει να δώσει πολλά μηνύματα σε όλους μας».
Ο Δήμαρχος Πύργου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και ανταπέδωσε τα θερμά λόγια με την ευχή σύντομα να είναι ο πνευματικός ηγέτης αυτής της όμορφης και γόνιμης περιοχής.
«Ο Βάραγκας, είναι ένα έθιμο που εξυπηρετούσε τις οικονομικές ανάγκες μιας παλιότερης περιόδου, αλλά και σήμερα έχει τη συσπείρωση του κόσμου. Οφείλουμε να συνδέουμε την παράδοση με το παρόν. Γιατί η παράδοση διδάσκει, εμπλουτίζει, δίνει ιδέες. Εμείς ενώ βρήκαμε εγκαταλελειμμένο το θέμα, σε δύο χρόνια και με συνθήκες πανδημίας και με τις δυσκολίες να συνεχίζονται, καταφέραμε να το αναβιώσουμε. Οι σημερινές συνθήκες είναι ακραίες και πρωτόγνωρες. Άρα κανείς μην συγκρίνει το σήμερα με το χθες που ήταν όσον αφορά τις συνθήκες για επικοινωνία και οικονομία πολύ καλύτερες. Παρόλα αυτά ο άνθρωπος δεν θα σταματήσει ποτέ να θέλει ψυχαγωγία, να επικοινωνεί, να θέλει συλλογικότητα και πρόοδο. Και δεν θα σταματήσει ποτέ να πιστεύει στον Θεό. Αυτά είναι που κρατούν ζωντανή την ανθρωπότητα και την ελληνική ιστορία».