Μουσικές ευκαιρίες για παιδιά 4-6 ετών στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου!

Μουσικές ευκαιρίες για παιδιά 4-6 ετών στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου!

 

Με πολύ αγάπη και σεβασμό στην τρυφερή νηπιακή ηλικία, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει δημιουργήσει τμήματα σπουδών κατάλληλα για τις πρώτες μουσικές γνώσεις των παιδιών.

Η Μουσικοκινητική Αγωγή (Μουσική Προπαιδεία) απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών και έχει σκοπό να γνωρίσει και να αγαπήσει το παιδί τη μουσική, μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τους ήχους και τα χρώματα. Με τις δραστηριότητες που παρέχει, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν, ανακαλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους.

Το μάθημα περιλαμβάνει εξοικείωση των παιδιών με τα μουσικά όργανα (ρυθμικά και μελωδικά κρουστά) ώστε να γνωρίσουν τις δυνατότητες και την μουσική τους κλίση, καθοδηγώντας τα να επιλέξουν σωστά το είδος των μουσικών τους σπουδών.

Τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας για φέτος, στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, θα λειτουργούν:

Δευτέρα 5-6 μ.μ. Υπεύθυνη : Φωτεινή Νικολοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών

Παρασκευή 5-6 μ.μ. Υπεύθυνη : Μαρία Ασημακοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών

 

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για παιδιά 4-6 ετών να παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα προπαιδείας στο πιάνο. Τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν τους ήχους του πιάνου και τον παλμό της μουσικής μέσα από το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική ανάγνωση. Επίσης, μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τις διαφορετικές εντάσεις και διαθέσεις της μουσικής, τον ρυθμό, τα tempi, να ακούν ενεργητικά, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα μυστικά του πιάνου!

Η «Μουσική προπαιδεία στο πιάνο» αποτελεί μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διδασκαλία του πιάνου σε μικρούς μαθητές!

Μαθήματα μουσικής προπαιδείας στο πιάνο διδάσκουν οι καθηγήτριες πιάνου, Δώρα Ξένου, Φωτεινή Νικολοπούλου, Κωνσταντίνα Αναστοπούλου, κατόπιν συνεννοήσεως για την ώρα και την ημέρα παράδοσης του μαθήματος.

 

Τα μαθήματα ξεκινούν από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2022 και οι εγγραφές συνεχίζονται για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του Ωδείου.

 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!

 

Πληροφορίες – Εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 5:00 – 9:00 μ.μ.

28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος ΤΚ 27131 – τηλ.: 26210 33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

 

Related post

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η σκυτάλη στο… πετρέλαιο θέρμανσης, πώς αλλάζουν οι τιμές

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η…

Τέλος από αύριο η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, αναμένεται η τιμή του να φθάσει πάνω και από τη βενζίνη.…
Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

  Συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία της  ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Το μάθημα της Βυζαντινής…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

Όταν μπαίνει ο χαρακτηρισμός πολιτικός μπροστά από μια λέξη το νόημα της μεταλλάσσεται προς το ανώδυνο. Θες πχ να πεις κάποιον…