Μόνο η ΔΚ Κρεστένων θεωρείται πληγείσα περιοχή- Εκτός αποζημίωσης οι πυρόπληκτες κοινότητες των Κρεστένων

Μόνο η ΔΚ Κρεστένων θεωρείται πληγείσα περιοχή- Εκτός αποζημίωσης οι πυρόπληκτες κοινότητες των Κρεστένων

Η απάντηση του Αρμόδιου Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη

Μόνο οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων θα ενταχθούν σε πρόγραμμα επιχορήγησης, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, η οποία προήλθε από την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων.

Με βάση την  Κοινή Υπουργική Απόφαση που οριοθετεί τις περιοχές για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά της 24ης Ιουλίου 2022, περιλαμβάνει ως πληγείσα περιοχή μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων της Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Με βάση την ως άνω προσέγγιση, αιτήματα ένταξης στο εν λόγω σχήμα εξετάζονται από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο οποίο και απευθύνεται η εν λόγω αναφορά, αλλά και στο πλαίσιο του έργου της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής (Π.Υ.Σ. 3/2021, Α’56), συνεκτιμώντας τα κριτήρια και τους περιορισμούς του Προσωρινού Πλαισίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο κ. Τριαντόπουλος.

Ενώ, στις  προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις τους για να εντάσσονται στο πρόγραμμα, είναι να διαθέτουν στην εγκατάστασή τους εντός των επιλέξιμων περιοχών ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή ως κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα, ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στους ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ ΚΑΔ του Κεφαλαίου 5: «ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII). Στους μη επιλέξιμους ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται η φυτική και ζωική παραγωγή, παραγωγή, θήρα και συναφείς δραστηριότητες.

Ο υφυπουργός, στην απάντησή του, επισημαίνει: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προχώρησε στην αξιοποίηση των εργαλείων που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας – σύμφωνα και με το Προσωρινό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού – και προσάρμοσε το πρόγραμμα. Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές”, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται και στις περιπτώσεις στοχευμένων περιοχών. Ειδικότερα, η περίμετρος του προγράμματος επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και επιχειρήσεις, των οποίων η οικονομική δραστηριότητα έχει πληγεί πολύπλευρα από τη φυσική καταστροφή, τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα».

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…