Οι Μικροί «Πικάσο» της Ηλείας σε διεθνή διαγωνισμό
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
- 14 Φεβρουαρίου, 2022
- 90
- 1 minute read
Μια μοναδική ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ηλεία σε διαγωνισμό ζωγραφικής θα έχουν οι επτά μικροί «Πικάσο» που θα συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό «INTERNATIONAL CHILDREN’S EXHIBITION OF FINE ART LIDICE» που θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία. Θέμα του διαγωνισμού τα μουσεία, με τους μικρούς ζωγράφους να έχουν πλούσιο υλικό καθώς ζουν σε ένα νομό με μεγάλη πολιτισμική ιστορία.
Ειδικότερα, ο ζωγράφος και δάσκαλος ζωγραφικής Kristo Defrim Hasa εκδήλωσε τη χαρά του για το δεύτερο κάλεσμα σε διεθνή διαγωνισμό ως ομάδα ζωγραφικής, όπου και θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των παιδιών. Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός ως μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο και τη «μικρή» του ομάδα να παρουσιάσουν τα ωραιότερα και σημαντικότερα ιστορικά και πολιτισμικά μέρη της Ηλείας, όπως η Αρχαία Ήλιδα, η Αρχαία Ολυμπία και το κάστρο Χλεμούτσι.
Οι μικροί καλλιτέχνες είναι η Μαργαρίτα Νικολοπούλου, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η Μαρία Δημοπούλου, η Δανάη Κοτροκόη, η Μαρίλια Γκάτση, ο Παναγιώτης Σουλαιδης και ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος.
