Πανελλαδικές: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Αύριο η αρχή για τα ΓΕΛ

Πανελλαδικές: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Αύριο η αρχή για τα ΓΕΛ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 30/05/2024,  οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2024. Πρώτοι στα εξεταστικά θρανία θα καθίσουν οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και αύριο Παρασκευή 31/05/2024,  θα συνεχίζουν με το ίδιο μάθημα οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Ο εξεταστικός κύκλος των βασικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Οι Ηλείοι υποψήφιοι ανέρχονται σε 1.105 και θα διεκδικήσουν μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Από τους 1.105 φετινούς υποψηφίους 769 είναι από τα ΓΕΛ και 336 από τα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Ευγενία Πιερρή στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και τέσσερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Επίσης θα λειτουργήσει ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο (προφορική εξέταση) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ένα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στο οποίο θα εξεταστούν οι προφορικώς εξεταζόμενοι απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Οσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ

Οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι υπάρχει αυστηρή προειδοποίηση για τα κινητά τηλέφωνα. Απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία, εξεταζόμενος κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

 

Related post

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το…

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (21/6-24/6/ 2024) οργανώθηκε με επιτυχία διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου ( ΛΑ.ΝΟΚ).…
ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από…

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά…
ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις…

Το ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ενεργού συνδικαλιστή Γιάννη Σαρακίνη ο οποίος έφυγε από τη…