Πατρών – Πύργου: Το θανατηφόρο στα Τσουκαλέικα φέρνει μέτρα ασφαλείας – Έρχεται κλιμάκιο του Υποδομών

Πατρών – Πύργου: Το θανατηφόρο στα Τσουκαλέικα φέρνει μέτρα ασφαλείας – Έρχεται κλιμάκιο του Υποδομών

Καταλύτης για τη λήψη πρόσθετων μέτρων οδικής ασφάλειας στην Πατρών – Πύργου, τουλάχιστον στη θανατηφόρα στροφή των Τσουκαλεΐκων, φαίνεται ότι γίνεται το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμα.

Ο χαμός του ανδρόγυνου από την Αμαλιάδα, μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου τους με νταλίκα, έφερε ξανά στην επιφάνεια τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου, στο τμήμα από το Μιντιλόγλι μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Για το θέμα υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από αίτημα του προέδρου της κοινότητας Τσουκαλεϊκων Χρήστου Παπαντωνόπουλου, που ήρθε σε επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και αύριο αναμένεται να βρεθούν στον οικισμό εκπρόσωποι του υπουργείου, του μελετητή και του αναδόχου του συγκεκριμένου τμήματος της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

Οπως δήλωσε στην «Π» ο κ. Παπαντωνόπουλος, η κοινότητα Τσουκαλεΐκων με αφορμή την έναρξη προπαρασκευαστικών εργασιών της ΑΒΑΞ στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα, είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να παρέμβει για να υπάρξει μια διαβούλευση σε θέματα προσβασιμότητας και άλλων παρεμβάσεων, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην εργολαβία βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τον Πύργο.

 

Το θανατηφόρο τροχαίο όμως που σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε με μεγαλύτερη ένταση το ζήτημα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο σημείο και πλέον, η κοινότητα ζητά την τοποθέτηση κορυνών στην θανατηφόρα στροφή των Τσουκαλεϊκών, σε μήκος περίπου 300 μέτρων, όπως και τη βελτίωση του οδοστρώματος με αντιολισθητική άσφαλτο.

ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα Τσουκαλέικα. Οι οδηγοί που κάνουν τακτικά την διαδρομή, έχουν εντοπίσει πέντε «θανατηφόρες» στροφές μέχρι την Κάτω Αχαΐα που αν δεν ξέρεις, μπορείς εύκολα να βγεις με το όχημά σου από τον δρόμο και να καταλήξεις τα πρανή, ή ακόμα χειρότερα, σε μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η πρώτη στροφή εντοπίζεται στο ύψος των Βραχνεΐκων, δύο στο ύψος των Τσουκαλεΐκων, μια ακόμα στο ύψος των Καμινίων και τέλος, η στροφή πριν τον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Πατρών – Πύργου, δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα εργολαβία βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που υλοποιείται από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τον Πύργο, με κορύνες και διαγραμμίσεις. Ο δρόμος αυτός θα διαπλατυνθεί και θα ανακατασκευαστεί στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας της Ολυμπίας Οδού για την νέα Πατρών – Πύργου. Ωστόσο, βρίσκεται ακόμα πίσω στο χρονοδιάγραμμα του εργολάβου με ορίζοντα υλοποίησης τους 40 μήνες, καθώς θεωρείται το πιο δύσκολο κομμάτι.Το θανατηφόρο τροχαίο της περασμένης Τρίτης, φαίνεται ότι δίνει μια ώθηση για επιτάχυνση των κυκλοφοριακών μέτρων που μπορεί να λάβει η ΑΒΑΞ, ως εργολάβος που έχει το τμήμα Μιντιλόγλι – Καρέϊκά υπό την ευθύνη του.

Related post

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα  της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο…

  Το συνέδριο του Βόλου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών συνέδρων οι οποίοι με μεγάλο αίσθημα της ευθύνης απέναντι…
Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις…

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.…
“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου!

“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ,…

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό…