Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Καϊάφα : “Να συνεχιστούν τα έργα υποδομής και αναβάθμισης”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Καϊάφα : “Να συνεχιστούν τα έργα υποδομής και αναβάθμισης”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι “Φίλοι του Καϊάφα”, η “Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας” και πολίτες της ευρύτερης περιοχής στην είσοδο για το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στον Καϊάφα και μπροστά από την ημιτελή γέφυρα, διαμαρτυρόμενοι για το σταμάτημα των εργασιών κατά τη α’ φάση του έργου «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα».
Αναλυτικά, η α’ φάση με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων περιλαμβάνει έργα εξυγίανσης των υδάτων, αποκατάσταση-ανάδειξη των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών του (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία). Η β’ φάση, με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων επίσης, αφορά παρεμβάσεις αποκατάστασης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου, προστασία από κατολισθήσεις, αναβάθμιση της πηγής, καθαρισμός της λιμνοθάλασσας.
Η γ’ φάση, με 7 εκατομμύρια αφορά την αναπαλαίωση – αποκατάσταση των κτιρίων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Αν και εστάλησαν προσκλήσεις σε όλους τους βουλευτές του νομού και τους όμορους Δήμους παρευρέθηκαν μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ.Τάσος Καρνάρος.
Ο κ. Καλαματιανός δεσμεύτηκε να κάνει εκ νέου κοινοβουλευτική ερώτηση για τη σημερινή κατάσταση και τους λόγους διακοπής του έργου και παράλληλα να
διερευνηθεί η δυνατότητα συνέχισης του.
Ο κ. Τάσος Καρνάρος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη πορεία του έργου, την ήπια ανάπτυξη του Καϊάφα και ανέφερε ακόμα ότι ο Καϊάφας δεν μπορεί να περιοριστεί σε κοινοτικά όρια καθώς είναι αγαθό και πλούτος για ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης παρευρέθηκε ο πρώην βουλευτής του Σύριζα κ.Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να συνδράμει στον αγώνα για τη συνέχιση του έργου και την περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής.
 Οι “Φίλοι του Καϊάφα”, η “Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας” και πολίτες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, ενδιαφερόμενοι για την προστασία και την περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής, απαιτούν με κάθε νόμιμο τρόπο την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων για τον Καϊάφα όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική μελέτη και στα πλαίσια του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Related post

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα  της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο…

  Το συνέδριο του Βόλου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών συνέδρων οι οποίοι με μεγάλο αίσθημα της ευθύνης απέναντι…
Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις…

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.…
“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου!

“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ,…

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό…