Συναντήσεις σταφιδοπαραγωγών στο ΥΠΕΞ και το ΥΠΑΑΤ

Συναντήσεις σταφιδοπαραγωγών στο ΥΠΕΞ και το ΥΠΑΑΤ

Με ισχυρή εκπροσώπηση των σταφιδοπαραγωγών του Ν. Ηλείας πραγματοποιήθηκε χθες σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση της σταφίδας της Ηλείας.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Ιωάννη Σμυρλή. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε ότι, κατόπιν του αιτήματος, η διερεύνηση των αγορών έχει ήδη ξεκινήσει με προτεραιότητα τις χώρες που παραδοσιακά εισήγαγαν τη κορινθιακή σταφίδα, ενώ, παράλληλα, γίνεται διερεύνηση και νέων αγορών.

Οι σταφιδοπαραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς η Κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΞ εντάσσει την σταφίδα στα προϊόντα προτεραιότητας για εξαγωγές. Η διερεύνηση θα αποδώσει τα αποτελέσματά της την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξετάστηκε και η πιθανότητα να ξεκινήσει μαζί με το EnterpriseGreece καμπάνια προώθησης του προϊόντος στο εξωτερικό.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βροχίτσας, κ. Α. Κατελούζος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα, κ. Κ. Μπαμπίλης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σωπίου, κ. Λ. Σταυρόπουλος, ο  Πρόεδρος της Τ.Κ. Καράτουλα, κ. Θ. Κλειδέρης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χειμαδιού, κ. Μπουλούμπασης Χρ., καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σταφίδας, κ. Η. Ανδρικόπουλος.

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…