Σχολεία: «Μύλος» με την επιστροφή της μάσκας, το ανοιχτό «παράθυρο» και οι διαψεύσεις

Σχολεία: «Μύλος» με την επιστροφή της μάσκας, το ανοιχτό «παράθυρο» και οι διαψεύσεις

Ο συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού προβληματίζει τους ειδικούς ενώ την ίδια ώρα διαφαίνεται… μπέρδεμα με το σενάριο επιστροφής της μάσκας στα σχολεία.

Μύλος επικρατεί γύρω από το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας στα σχολεία. Με αφορμή την έξαρση των ιώσεων, της γρίπης, αλλά και την παρουσία του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, απάντησε σήμερα στο ερώτημα αν θα επιστρέψει η προστατευτική μάσκα στα σχολεία.

Όπως εκτιμά ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, δεν είναι τόσο υψηλή η κυκλοφορία του κορονοϊού για να επιστρέψει η μάσκα στα σχολεία. Όμως, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αν και είπε ότι δεν βλέπει κάποια ιδιαίτερη πίεση ώστε να περάσουμε σε ένα οριζόντιο μέτρο τέτοιου τύπου δεν απέκλεισε την επιστροφή της μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Θα πρέπει να δούμε μία – δύο εβδομάδες ακόμα για το αν θα χρειαστεί να περάσουμε σε κάτι οριζόντιο. Δεν το αποκλείω» τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρχει υψηλή ανάγκη ώστε να περάσουμε σε ένα μέτρο τέτοιου τύπου.

 

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…