
«Τελικά ο Πύργος είναι… κατακόκκινος»- Πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό
- ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 30 Μαΐου, 2024
- 219
- 2 minutes read
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το όνειρο των οπαδών του και σήκωσε το ευρωπαϊκό επικρατώντας με 1-0 στον τελικό του Conference League της Φιορεντίνα στην OPAP Arena, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό και αποδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης.
Της Κατερίνας Πολυδώρου
Έξαλλοι ήταν όμως οι πανηγυρισμοί και στον Πύργο, με την πρωτεύουσα της Ηλείας να πλημμυρίζει από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που “έβαψαν” την πόλη κατα-κόκκινη, ενώ το πανδαιμόνιο επικράτησε επί της Ερμού όπου χιλιάδες άτομα βγήκαν φωνάζοντας συνθήματα, πανηγυρίζοντας και τραγουδώντας για τον τον θρύλο τους .
Έξαλλοι ήταν όμως οι πανηγυρισμοί και στον Πύργο, με την πρωτεύουσα της Ηλείας να πλημμυρίζει από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που “έβαψαν” την πόλη κατα-κόκκινη, ενώ το πανδαιμόνιο επικράτησε επί της Ερμού όπου χιλιάδες άτομα βγήκαν φωνάζοντας συνθήματα, πανηγυρίζοντας και τραγουδώντας για τον Παναθηναϊκό.
Οι δρόμοι πλημμύρισαν από αυτοκίνητα και μηχανάκια, με τους οδηγούς να κορνάρουν ασταμάτητα για τον θρίαμβο της ομάδας και άλλους σε ντελίριο να ανεβαίνουν τρελά πάνω σε αυτά .
Οι φίλαθλοι κρατώντας ερυθρόλευκες σημαίες, μπλούζες ή και βγάζοντας τες, τραγούδησαν συνθήματα για την ομάδα τους και γιόρτασαν την τεράστια επιτυχία της ομάδας της καρδιάς τους που έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα .
«Κάηκε η Αθήνα»
Με το που σφύριξε ο Πορτογάλος διαιτητής την λήξη του τελικού χιλιάδες φίλοι των ερυθρόλευκων που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε τρεις περιοχές του Πειραιά ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς με την νύχτα να γίνεται ημέρα.
Δικαιολογημένα αφού ο Ολυμπιακός έγραψε Ιστορία… Η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε 1-0 την Φιορεντίνα στην παράταση του τελικού (0-0 ο κανονικός αγώνας) του UEFA Europa Conference League κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο Ανδρών που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο, μερικές εβδομάδες μετά τους Νέους του συλλόγου που είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης.
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί ξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις χώρες όπου ζουν Έλληνες, οπαδοί του Ολυμπιακού.
Στην προβολή στη γιγαντοοθόνη στα Καμίνια οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο γκολ του Ελ Κααμπί… τρελάθηκαν! Η αγωνία των οπαδών των ερυθρόλευκων μέχρι να μετρήσει το γκολ του Μαροκινού επιθετικού έγινε… φωτιά που εξαπλώθηκε σε όλο τον Πειραιά.
Όσοι οπαδοί του Ολυμπιακού παρακολούθησαν τον τελικό από την τηλεόραση του σπιτιού τους πήγαν το Πασαλιμάνι για να γηιορτάσουν, ενώ ακρετοί ακόμα αδυνατούν να πιστέψουν τι κατάφερε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Πανηγυρισμοί και στο κέντρο Βόλου από χιλιάδες ανθρώπους μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό.
Χιλιάδες υποστηρικτές των «ερυθρόλευκων» κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης αλλά και στην παραλία, κρατώντας σημαίες και κασκόλ της ομάδας τους φωνάζοντας συνθήματα.
Πυροτεχνήματα, κροτίδες και φωτοβολίδες δημιούργησαν μία πανηγυρική ατμόσφαιρα ενώ οι προβολείς στο λιμάνι έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα… μέρα, αφού οι χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην παραλία και είδαν τον αγώνα από τεράστιες οθόνες κατέκλυσαν την περιοχή από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας μέχρι και στο Πανεπιστήμιο.