Σπιάντζα: Με Μεγαλοπρέπεια και πολύ κόσμο ο αγιασμός των Υδάτων στον Οικισμό
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 7 Ιανουαρίου, 2026
- 45
- 1 minute read
Με την παρουσία πλήθους κόσμου και οικιστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης ο αγιασμός των υδάτων στη Σπιάντζα και εν συνεχεία η κοπή της πίτας του Συλλόγου Οικιστών.
Στις 11 το πρωί οι πιστοί με πομπή κατευθύνθηκαν στη θάλασσα όπου ο Ιερέας έριξε το Σταυρό και αγίασε τα νερά. Πέντε κολυμβητές βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.
Το Σταυρό έπιασε ο Γιώργος Αγαλιανός ο οποίος πήρε δώρο από το Σύλλογο Οικιστών ένα Σταυρό καθώς και αναμνηστική πλακέτα από το Δήμο Πύργου
Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου συνοδευόμενη από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών.
Η τυχερή που κέρδισε το πρώτο φλουρί ήταν η Διονυσία Κάρμη , όπου πήρε μία εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως δώρο από το Σύλλογο Οικιστών ενώ το δεύτερο φλουρί κέρδισε η Αγγελική Μπρη η οποία πήρε δώρο προσφορά του καταστήματος «Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης.»
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πάνος Μπράμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς και ο Γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Ανδρέας Γαλανόπουλος.
Τη βασιλόπιτα για άλλη μια χρονιά προσέφερε το Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης.
