2ο Γυμνάσιο Πύργου: Και το bullying καλά κρατεί στους μαθητές εντός των σχολείων από τους εξωσχολικούς…

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Και το bullying καλά κρατεί στους μαθητές εντός των σχολείων από τους εξωσχολικούς…

Ακόμα ένα περιστατικό bullying σε μαθητή από αγνώστους αναστάτωσε την κοινωνία του Πύργου. Αυτή τη φορά το περιστατικό ξεκίνησε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου μαθητής της Γ’ Γυμνασίου δέχτηκε επίθεση από 3-4 άτομα με σκοπό να τον κλέψουν.

 

Σύμφωνα με τον Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου Πυργου, κο Γιώργο Κομιώτη, ο μαθητής δέχτηκε επίθεση, από εξωσχολικούς την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου  και ενώ είχε πάει στην τουαλέτα του σχολείου την τελευταία ώρα διεξαγωγής των μαθημάτων.

Ξαφνικά 3  άτομα εξωσχολικά πηδώντας την περίφραξη που χωρίζει την σχολική μονάδα, από το πάρκο ΣΠΚ, εγκλώβισαν τον άτυχο μαθητή μέσα στις σχολικές τουαλέτες και του πήραν τα γυαλιά. Ο μαθητής φοβισμένος τους είπε να του τα επιστρέψουν και οτι θα τους δώσει λεφτά, κάτι που έγινε και δεν σταμάτησε εκεί, αφού μια ημέρα μετά,  η ίδια ομάδα επιτέθηκε στο μαθητή στην κεντρική πλατεία του Πύργου , όταν ο πρώτος είχε  βγει βόλτα.

Για άλλη μια φορά  τον απομόνωσαν και τον απείλησαν, ζητώντας του αυτή τη φορά κατευθείαν όσα χρήματα είχε πάνω του.

Ύστερα και από αυτή την επίθεση το παιδί, εξομολογήθηκε στην μητέρα του, τι είχε συμβεί τόσο εντός του χώρου του σχολείου την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Οι γονείς την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκαν τον κο Κομιώτη και κατατέθηκε μήνυση  για το συμβάν στην Ασφάλεια Πύργου -το παιδί αναγνώρισε τον έναν από τους νεαρούς που του επιτέθηκαν, ήταν μαθητής του εν λόγω σχολείου το σχολικό έτος 2021-2022- και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη και οι ειδικοί.

Τέλος, συγκλήθηκε σύσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Πύργου, του Αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή, με σκοπό  την φύλαξη του Πάρκου ΣΠΚ  από τους διερχόμενους εξωσχολικούς,  που ενοχλούν του μαθητές, καθώς τελευταία βλέπουμε συχνά φαινόμενα bullying στο συγκεκριμένο σχολείο .

Κ. Πολυδώρου

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…