Αγώνας δρόμου για να περάσουν στην εμβόλιμη πληρωμή οι μεταβιβάσεις

Αγώνας δρόμου για να περάσουν στην εμβόλιμη πληρωμή οι μεταβιβάσεις

Για µια  β΄δόση προκαταβολής άµεσων ενισχύσεων, εργάζεται σύµφωνα µε πληροφορίες το δυναµικό του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την απογοήτευση της πληρωμής του τσεκ

Για µια δεύτερη δόση προκαταβολής άµεσων ενισχύσεων, εργάζεται σύµφωνα µε πληροφορίες το δυναµικό του ΟΠΕΚΕΠΕ, µετά τις µεγάλες απογοητεύσεις που έφερε η πίστωση της 27ης Οκτωβρίου.

Μεταβιβάσεις, έλεγχοι και βοσκοτόπια σε πρώτη προτεραιότητα, ενώ αναµένονται και βελτιώσεις στα ποσά που µπορεί να φέρει σε χαµηλά δικαιώµατα η σύγκλιση. Κι ενώ οι φωνές µιλούν για λάθος υπολογισµό της σύγκλισης, η επιβεβληµένη για πολλούς λόγους συµπληρωµατική πληρωµή περί τα 30 εκατ. ευρώ  που δροµολογείται και οι «εξηγήσεις» επί της µείωσης των ποσών από την πλευρά του Οργανισµού  Πληρωµών φαίνεται πως δεν αρκούν στον αγροτικό κόσµο, µε τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους να ετοιµάζουν προσφυγή. Στις εκκρεµότητες προς πληρωµή οι µεταβιβάσεις µετά το κλείσιµο  της ηλεκτρονικής βάσης, το monitoring, που από φέτος είναι υποχρεωτικό για όλους τους δικαιούχους και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι λόγω τεχνικής λύσης έχουν σε άλλη περιοχή τα ζώα και σε άλλη το βοσκότοπο.

Μετά από αυτή την εµβόλιµη πληρωµή, αναµένονται και τα εξής:

  • Εξόφληση των αγροπεριβαλλοντικών µέτρων έτους 2022 περίπου 20 εκατ. ευρώ.
  • Προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών µέτρων έτους 2023 περίπου 180 εκατ. ευρώ περί τα τέλη Νοεµβρίου.
  • Εξόφληση, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, της βασικής ενίσχυσης, της αναδιανεµητικής ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζηµίωσης, ύψους περίπου 650 εκατ. ευρώ.
  • Πληρωµή των eco-schemes, µε τις πληροφορίες να δείχνουν προς την άνοιξη, αφού προηγηθεί η έκδοση των σχετικών εφαρµοστικών και σαφών κατευθύνσεων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
  • Σύµφωνα, πάντως, µε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ «το συνολικό ποσό της προκαταβολής µετά την ενσωµάτωση των ευρηµάτων ελέγχου, των µεταβιβάσεων, του συµψηφισµού αχρεωστήτως καταβληθέντων ή άλλων δεσµεύσεων διαµορφώθηκε για τους 538.768 δικαιούχους σε 488.384.809,32 ευρώ».

Related post

Εντυπωσιακή πορεία και για τις παγκορασίδες U16 της ΓΕΠ Πύργου, οι οποίες ολοκλήρωσαν την Α’ φάση του πρωταθλήματος αήττητες, κατακτώντας την πρώτη θέση με απόλυτη επιτυχία

Εντυπωσιακή πορεία και για τις παγκορασίδες U16 της ΓΕΠ…

Η τελική βαθμολογία της Α’ φάσης διαμορφώθηκε ως εξής: ΓΕΠ Πύργου – 18 βαθμοί Κόροιβος – 9 βαθμοί Ζαχάρω – 6…
Ο Πύργος επικράτησε 1-0 του Άρη Πετρούπολης και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου για την 3η φάση της Γ’ Εθνικής

Ο Πύργος επικράτησε 1-0 του Άρη Πετρούπολης και ανέβηκε…

  Ο Πύργος προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του στο πρώτο μέρος και είχε δύο καλές στιγμές, αλλά χωρίς να ανησυχήσει…
Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου τιμά τη Γιορτή της Μητέρας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου τιμά τη Γιορτή της…

Σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή που είναι αφιερωμένη στο πιο λατρεμένο πρόσωπο της ζωής μας , τη γυναίκα που είναι η…