ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
- 22 Ιουνίου, 2025
- 111
- 1 minute read
Η άμεση εμπλακή των Αμερικάνων και η επίθεση με βόμβες μεγάλης ισχύος κατά του Ιράν αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Παλαιστίνη κλπ, οι ΗΠΑ με τους σύμμαχους τους αιματοκυλούν μια ακόμη χώρα της Μέσης Ανατολής για να επι βάλουν τους σχεδιασμούς τους και να κερδίσουν επόντους» στη μάχη για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμια ιμπεριαλιστικό σύστημα. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και η κυβέρνηση Τραμπ, σε αντίθεση με όσα έλεγαν και διάφορα εγχώρια παπαγαλάκια, ότι δήθεν θα ήταν «παράγοντας ειρήνης»
Η δικαιολόγηση της επίθεσης στο όνομα της «ασφάλειας» και του «πυρηνικού προγράμ ματος του Ιράν» δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές επιδιώξεις. Πρόκειται για τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται εδώ και δεκαετίες για να δικαιολογούνται τέτοιες επιθέσεις όπως ήταν παλιότερα τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ που δεν βρέθηκαν ποτέ
Μετά από αυτήν την επίθεση παίρνει πλέον άλλες και πιθανά ανεπίστρεπτες διαστάσεις η πορεία της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Όποια είναι η εξέλιξη σε αυτή τη φάση, είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση ανάμεσα στο αμερικανο ΝΑΤΟϊκό μπλοκ μόρφωση ευρασιατικό αποκτά άλλα και πιο αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά το υπό δια
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει μεγάλες και ιστορικές ευθύνες. Με τη στήριξη ουσιαστικά και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει εμπλέξει τη χώρα σε ένα εντόμινο» συγκρού σεων χωρίς τέλος. Έχει υιοθετήσει το σύνολο των προσχημάτων του πολέμου και πρωτοστατεί στους επικίνδυνους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ιδιαίτερα μέσω των αμερικανο ΝΑΤΟϊκών βάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. στις περιακές του πολέμου. Μετατρέπει τον λαό και τη χώρα σε στόχο αντιποίνων, όπως από δεικνύεται και από τις απειλές του Ιράν ότι κάθε «στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή είναι θεμιτός στόκος». Αυτό το νόημα είχαν άλλωστε και οι προ ημερών προετοιμασίες στα Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την «αντιπυραυλική προστασία της χώρας»
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της πολεμικής προετοιμασίας και εμπλοκής. Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Εδώ και τώρα να σημάνει συναγερμός. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να τον σέρνει σε τέτοιες επικίνδυνες περιπέτειες. Ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει, να αποκτήσει πιο μαζικά και μαχητικά χαρακτηρι στικά, να αγκαλιάσει όλους τους φορείς των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Να απαι τήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑ-ΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ, τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, το κλείσιμο των αμερικανο ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, την επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από την Ερυθρά Θάλασσα και της πυροβολαρχίας από τη Σαουδική Αραβία.
ΑΘΗΝΑ 22/06/2025
