Κινητή τηλεφωνία: Φθηνότεροι από σήμερα οι λογαριασμοί- Οι περισσότερο ωφελημένοι

«Με το δεξί μπήκε» το 2022 για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας καθώς από σήμερα 1η Ιανουαρίου τίθενται σε ισχύ οι μειώσεις των συντελεστών του ειδικού τέλους, τόσο για τους συνδρομητές όσο και για κατόχους καρτοκινητής.

Η μείωση στους μηνιαίους λογαριασμούς υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 2% και 10% με περισσότερο κερδισμένους τους νέους από 15 έως 29 ετών που απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας.

ΦΕΚ Κινητή τηλεφωνία

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσο μεγαλύτερος είναι ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο είναι και το όφελος. Ενδεικτικά, όσοι έχουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας πάνω από 150 ευρώ θα δουν όφελος 10 ευρώ το μήνα, ενώ για λογαριασμούς μέχρι 50 μηνιαίως η μείωση θα φτάνει τα 2 ευρώ το μήνα.

Ποιοι είναι οι περισσότερο ευνοημένοι

Το τέλος συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι μηδενικό για φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά τη διάρκεια εκάστου έτους εφαρμογής έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους και δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό 30ο έτος της ηλικίας τους έως την ημερομηνία αυτή.

Η μείωση του τέλους θα γίνει αυτόματα αλλά για την κατάργησή του για τους δικαιούχους 15-29 ετών θα πρέπει να γίνει μια δήλωση εγγραφής στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet, που αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που αφορά ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, το τέλος μειώνεται αυτόματα.

Η κατάργηση του τέλους για δικαιούχους 15-29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

Related post

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ…..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ …. 

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ…..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ…

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ   …..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ….    Δημήτρης Θεοδωρόπουλος       Με την ευκαιρία…
ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση αγοράς λιπασμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων

ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση…

      ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση αγοράς λιπασμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων   Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων…
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΜΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΜΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη μέρα: Μάχη Πολάκη με Παππά και Δούρου Όλα δείχνουν ότι το κόμμα θα περάσει στα χέρια της -μέχρι χθες-…