Περικλής Καπετανόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ: «Νωπές ακόμη οι μνήμες από τα Δεκεμβριανά της Αθήνας του 1944»
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
- 5 Δεκεμβρίου, 2022
- 414
- 1 minute read
Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Περικλής Καπετανόπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 78 χρόνων από τα Δεκεμβριανά της Αθήνας.
Ο εκ Ανδραβίδας ορμώμενος μελετητής της ιστορικής περιόδου της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου τονίζει ότι “είναι ακόμα οι μνήμες για αυτά τα γεγονότα”, ενώ σε άλλα σημεία της αφήγησης του για κάποια γεγονότα λέει ότι “αποτελεί ακόμα ιστορική έρευνα”.
Ο κ. Καπετανόπουλος “πιάνει το νήμα” από την αρχή αναφερόμενος στη συμφωνία της Καζέρτας και την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου που ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον εγγλέζο στρατό κατοχής υπό τον στρατηγό Σκόμπυ, ενώ αναλύει όσα έλαβαν μέρος στις 3 και 4 Δεκέμβρη, τα οποία αποτέλεσαν και την απαρχή πολεμικών συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, καταθέτοντας και όσα επακολούθησαν μετά τις 33 μέρες των συγκρούσεων αυτών μεταξύ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και Εγγλέζων.
