Ο υπεύθυνος ΚΥΔ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο αναφέρεται στο τεχνικό πρόβλημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής θύρας του gov.gr και που επιφέρει καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει “τις φετινές αλλαγές που πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί- αγρότες κατά την συμπλήρωση της αίτησης”, ενώ κάνει εκτενή αναφορά σε άλλα ζητήματα που συσχετίζονται με διασταυρώσεις και ελέγχους.
Τέλος, εστιάζει “στην συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας που δεν έχει καταβληθεί, όπως αντιστοίχως το ίδιο και το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.
Ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει τον προβληματισμό του για τη νέα Κ.Α.Π., όπου “προβλέπεται η απένταξη της βιομηχανικής ντομάτας, του χυμοποιήσιμου πορτοκαλιού και της κορινθιακής σταφίδας”.“