Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση δασών και αντιδιαβρωτικά έργα στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας -Τηλεδιάσκεψη Γεωργιόπουλου με Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά Το ζήτημα της διαχείρισης των καμένων δασών στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συζητήθηκ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 19 Αυγούστου, 2021
- 90
- 1 minute read
Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση δασών και αντιδιαβρωτικά έργα στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας
-Τηλεδιάσκεψη Γεωργιόπουλου με Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά
Το ζήτημα της διαχείρισης των καμένων δασών στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά.
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε προς τον κ. Αμυρά την αναγκαιότητα τάχιστης υλοποίησης έργων αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών που επλήγησαν, προκειμένου να συγκρατηθούν τα εδάφη για την αποφυγή κάθε κινδύνου κατολισθήσεων. Έγινε ακόμη συζήτηση για το ευρύτερο καθεστώς αναδασώσεων, τον θεσμό του αναδόχου αναδασώσεων, τις μελέτες και τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη.
Ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις πριν τις βροχές του φθινοπώρου που θα είναι ιδιαίτερα έντονες, όπως συμβαίνει συνήθως στην περιοχή. Μάλιστα, ζήτησε να πληροφορηθεί από τον Υφυπουργό αν μπορούν οι Δήμοι να αναλάβουν μέρος ή το σύνολο αυτών των διαδικασιών διαχείρισης του καμένου δάσους. Τέθηκε επίσης η ανάγκη εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, κάτι που ο Δήμος έχει ζητήσει ιδιαίτερα πιεστικά από την Κυβέρνηση, ιδίως τον τελευταίο χρόνο.
Πρόσληψη ντόπιων εργατών
Ο Δήμαρχος συζήτησε ακόμη με τον κ. Αμυρά το αίτημα να καλυφθούν με άτομα από τις πυρόπληκτες περιοχές κάποιες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για τα έργα απολήψεων και απομάκρυνσης της καμένης δασικής ύλης και τα αντιδιαβρωτικά έργα. Ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε την κατά προτεραιότητα πρόσληψη ντόπιων εργατών προκειμένου αυτοί να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου αγροτικού τους εισοδήματος, εξαιτίας των πυρκαγιών. Τα άτομα αυτά μπορούν να προσληφθούν είτε μέσω τοπικών
