Αμαλιάδα: Αγοράκι 8 μηνών κινδύνευσε να πεθάνει από ένα μπαλάκι

Αμαλιάδα: Αγοράκι 8 μηνών κινδύνευσε να πεθάνει από ένα μπαλάκι

Eνώ έπαιζε, το έβαλε στο στόμα, με συνέπεια να μην μπορεί να ανασάνει

Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ένα αγοράκι 8μηνων, το οποίο είχε καταπιεί ένα μπαλάκι με αποτέλεσμα, να φράξουν οι αναπνευστικοί οδοί του.

Ο γιατρός του νοσοκομείου αφαίρεσε, από το λαιμό του παιδιού το μπαλάκι, και συνοδεία αστυνομικής δύναμης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πύργου. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος :

« Ένα αθώο παιχνίδι, στα πρώτα βήματα της ζωής του, παραλίγο να στοιχίσει την ζωή, σε αγοράκι 8μηνων,απο την πόλη μας, που μεταφέρθηκε στα Επείγοντα Ιατρεία του Νοσοκομείου μας με οξεία απόφραξη των αεροφόρων οδών, εξαιτίας της εσφηνοσης στο λάρυγγα, μιας μπαλίτσας – παιδικό παιχνίδι(στην φώτο) . Οι άμεσες ενέργειες, των εφημερευόντων Ιατρών, που με αυταπάρνηση κ μεγαλείο ζωής κ χειρισμών, απομάκρυναν το ξένο σώμα, το παιδί πήρες τις ανάσες ζωής, άμεσα,και το ροδαλό χρωματάκι ξανάρθε στο κορμάκι του. Για λόγους ασφαλείας κ περαιτέρω ελέγχο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου του Πύργου με το ΕΚΑΒ. Μπράβο στο Vasileios Antonopoulos , στην Niki Trixa , στην Καιτη, στην Παιδίατρο Gaby Feketea που προσετρέξε να βοηθήσει, και στην αναισθησιολόγο κ Καραμάνη, που αν κ δεν εφημέρευε, έτρεξε για άλλη μια φορά, και συνόδευσε το μικρό ήρωα μας στο Πύργο.. Μπράβο σε όλους σας… Ειλικρινή συγχαρητήρια…..»

To ιστορικό

Από ένα μπαλάκι, κινδύνεψε χθες το βράδυ η ζωή ενός αγοριού μόλις οκτώ μηνών στην Αμαλιάδα, το οποίο ενώ έπαιζε, το έβαλε στο στόμα, με συνέπεια να μην μπορεί να ανασάνει!

Η μητέρα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και γρήγορα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όπου συνέβαλαν ώστε να μεταφερθεί άμεσα το παιδάκι στο νοσοκομείο της πόλης.

Ενώ ο γείτονάς τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και άμεσα η παιδίατρος που βρίσκονταν στο νοσοκομείο κα Γκάμπι Φεκετέα και το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας ξεκίνησαν την προσπάθεια να βγάλουν από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να καταφέρει να ανασάνει και να επανακτήσει τις αισθήσεις του!

Αμαλιάδα: Ωρες αγωνίας για 8 μηνών αγοράκι που κατάπιε μπαλάκι - ΦΩΤΟ

 

Τελικά, το παιδί κατάφερε να συνέλθει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, συνοδεία περιπολικού και μηχανών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Δημητρόπουλος

Related post

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…
Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια προσαγωγή στην Α.Δ. Ηλείας

Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια…

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά γνωστή κεντρική ψησταριά στην Ηλειακή πρωτεύουσα… Η λεία του δεν ήταν τα “λαχταριστά” σουβλάκια, αλλά…
Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας

Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τα εν…