Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις

Κατόπιν της υποβολής αίτησης υπαγωγής στις παραπάνω ρυθμίσεις παγώνουν οι διοικητικές πράξεις προστίμων και κατεδαφίσεων. Αύριο Τετάρτη 5/10 ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις με παράβολο 250 ευρώ και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου η επίσημη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του κεφαλαίου ΣΤ’ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ του ν.4685/2020 (άρθρα 50-55), η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, οι κάτοχοι κτηρίων οικιστικής χρήσης σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, που εμφανίζουν λειτουργική ενότητα, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των οικιστικών πυκνώσεων και να τακτοποιήσουν τις δομημένες επιφάνειες ιδιοκτησίας τους για 30 χρόνια.

Κατόπιν της υποβολής αίτησης υπαγωγής στις παραπάνω ρυθμίσεις, η οποία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, συνοδεύεται από παράβολο των 250 ευρώ, παγώνουν οι διοικητικές πράξεις προστίμων και κατεδαφίσεων.

Η λειτουργία και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στην ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/68161/3775/21 (Β΄3253) με τίτλο «Όροι και προδιαγραφές λειτουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας της παρ. 1 του άρθρου 52 του ν. 4685/ 2020».

Related post

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την…

Κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και…
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ…..

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ…..

Πολλά έχουν γραφτεί από ειδικούς και μη ειδικούς μετα την επίσημη παρουσίαση τους Ο ενθουσιασμός όλων είναι φανερό ότι δεν μπορεί…
Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…