Βέντρας-Ζούπη:Τι λένε για τα δημοσιεύματα… που “έφτασαν” στη Βουλή για το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Βέντρας-Ζούπη:Τι λένε για τα δημοσιεύματα… που “έφτασαν” στη Βουλή για το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου Πύργου, Γιάννης Βέντρας και Χρύσα Ζούπη, αντίστοιχα, παραχωρώντας το πρωί της Τετάρτης συνέντευξη τύπου με θέμα τα δημοσιεύματα, τα οποία έχουν δει το φως και τους έχουν στοχοποιήσει, σχετικά με την διαδικασία διεξαγωγής των πρόσφατων εκλογών για το νέο Δ.Σ. Του εργατικού κέντρου Πύργου, τονίζοντας ότι αυτά τα δημοσιεύματα τους προσβάλλουν ως ανθρώπους και δηλώντοντας πως θα κινηθούν νομικά εναντίον όλων αυτών. Μάλιστα τόνισαν ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με την πικρία , όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, κάποιων που είδαν την δύναμή τους να μειώνεται στις πρόσφατες εκλογές του εργατικού κέντρου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βέντρας επισήμανε :

“Σαν πρόεδρος του εργατικού κέντρου θέλω να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για ένα θέμα που αφορούσε τις διαδικασίες των εκλογών. Η διαδικασία των εκλογών αποφασίστηκε σε διοικητικο συμβουλίο του εργατικού κέντρου το Δεκέμβριο όπου αποφασίσαμε τις ημερομηνίες για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και γενική συνέλευση στις 15 Ιανουαρίου και εκλογές για καινούργια διοίκηση στις 22 Ιανουαρίου”, υπογραμμίζοντας στην πορεία πως δέχτηκε πιέσεις για να επισπευτούν οι διαδικασίες για την γνωστοποίηση των ψηφοδελτίων, ενώ στάθηκε σε ένα δημοσίευμα που βγήκε παραμονή των εκλογών από προφίλ στο Facebook το οποίο ήτανε προσβλητικό για αυτόν και τα υπόλοιπα στελέχη του ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετείχε και αυτός, καθώς και περίεργο στην διατύπωση του, με αρκετές ανακρίβειες , όσον αφορά το όνομά του Παναγιώτη Σταθά που δεν ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στον Δήμο Πύργου, αλλά και στην ανακοίνωση της ΔΑΣ που εξόργισε, όπως ομολόγησε: “Εμείς θα προσφύγουμε σε συνεννόηση με τους νομικούς μας συμβούλους στην δικαιοσύνη προκειμένου αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία που αφορούν προσωπικά εμάς να κατατεθούν στον εισαγγελέα. Γιατί μιλάνε για κακουργηματικές πράξεις”.

Στη συνέχεια στον λόγο του μέσω παραδειγματων ανέφερε πως κάποιοι μέσα από λασπολογίες προσπαθούν να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες αφού ο δικός του συνδυασμός αύξησε τη δύναμή του από 8 έως 9 αντιπροσώπους, ενώ η παράταξη της ΔΑΣ μείωσε τους αντιπροσώπους της και αντί να ψάξουν τι συμβαίνει μετατοπίζουν τις ευθύνες σε αυτούς, λες και φταίνε αυτοί επειδή μειώνεται η δύναμη της ΔΑΣ.

 

 

Ακόμη, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι από το facebook το θέμα πήρε έκταση και μάλιστα έγινε θέμα από ραδιοφωνική εκπομπή όπου έγιναν κάποιοι χαρακτηρισμοί, χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να πουν και τη δική τους γνώμη.

 

“Οι εκλογές είναι η επιβράβευση ή η αποδοκιμασία όσων έχουμε κάνει νωρίτερα. Άρα για να αυξάνουμε εμείς τις δυνάμεις μας και να μας επιβραβεύει ο κόσμος σημαίνει ότι κάτι κάνουμε εμείς Καλά και ότι άλλοι που δεν επιβραβεύονται κάτι κάνουν λάθος. Θα απολογηθούμε εμείς για αυτούς που κάνουν λάθος;

Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο και αυτό θα κάνουμε τα τρία χρόνια που θα είμαστε εδώ”, είπε ο κ. Βέντρας υπογραμμίζοντας ότι το θέμα έφτασε και στη Βουλή από το ΚΚΕ και ότι υπήρξε συνεργασία πολλών κομμάτων για τις εκλογές του εργατικού κέντρου, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Επίσης τόνισε ότι μέσα από αυτό το δημοσίευμα στοχοποιείται η Χρύσα Ζούπη όπως και ο Παναγιώτης Σταθάς, κάτι που υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα. Ίσως και λόγο επειδή η Χρύσα Ζούπη έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Και θα πρέπει να δώσουν κάποια εξήγηση σε αυτούς τους δύο ανθρώπους γιατί τους στοχοποίησαν.

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Χρύσα Ζουπη εστιάζοντας στα όσα γραφτηκαν και ειπώθηκαν για αυτήν, ανέφερε:

“Δεν επιτρέπω από κανέναν να με συνδέσουμε ακραία πολιτικά σχήματα εκμεταλλευόμενοι έναν τομέα για τον οποίο παλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια για τα εργασιακά δικαιώματα. Έχω να τους απαντήσω ότι η ιστορία του καθενός γράφεται με τη στάση ζωής του και τη συνεπή συνεισφορά μας στα κοινά.

Έκανε γνωστό και πως το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης και στη Βουλη, λέγοντας Όσον αφορά το εργατικό κέντρο και τις καταγγελίες που έχουνε γίνει, πρώτη φορά το όνομά μου Έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων για ένα θέμα που αφορά τη Χρυσή Αυγή, για μένα είναι ποινικό αδίκημα για όσους το συνέταξαν και θα έχουν συνέπειες από το νόμο. Θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να παραιτηθώ αφού δίπλα στη Χρύσα ζούμπι έβαλα την ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ψηφοδέλτιο ήταν πολυσύνθετο και δεν κατεβήκαμε ως κομματική παράταξη. Θα μου ήταν εύκολο να υποταχθώ σε κομματικές σκοπιμότητες πολιτικής αντιπαλότητας και ότι άλλο μπορεί να ειπωθεί από τον καθένα. Δεν θα το κάνω αφού με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσω τις αξίες για τις οποίες παλεύω τόσα χρόνια. Εγώ δεν γνωρίζω ποιος είναι φασίστας και με αφορά μόνο η δημοκρατία της οικογένειάς μου, που ανήκει σε δημοκρατικά πολιτικά σχήματα, πότε σε φασιστικά. Η πορεία της ζωής μου έχει δείξει ότι περπατώ πάντα με ψηλά το κεφάλι παρότι έχω αδικηθεί πολλάκις. Δεν μου έχει δώσει κανένας ποτέ χρήματα για να ζήσω. Οι αγώνες που κάνουμε είναι αμισθή, δεν πληρώνεται κάνεις. Σε ανθρώπους που εργάζονται χρόνια εθελοντικά και με αξιοπρέπεια για να λύνει προβλήματα που απασχολούν των εργαζομένων των ανέργων των συνταξιούχων είναι μέγιστο λάθος να γίνεται αυτή η σπίλωση του ονόματός μου. Εγώ θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν και να αποζημιωθώ ηθικά”.

 

 

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…