ΓΕΛ Σιμόπουλου: Ενημερωτικό σεμινάριο για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 30 Απριλίου, 2026
- 14
- 6 minutes read
Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 στο σχολείο μας ενημερωτικό σεμινάριο για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον φορέα “Χάρισε Ζωή” https://www.xarisezoi.gr/ (ΚΕΔΜΟΠ – Πανεπιστήμιο Πατρών).Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών για τον Ενεργό Πολίτη.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Καρακωνσταντή και την κ. Κοττά για την εξαιρετική παρουσίαση. Με την αμεσότητα και τις γνώσεις τους, κατάφεραν να λύσουν κάθε απορία και να μας μεταφέρουν το μήνυμα πως η δωρεά μυελού των οστών δεν είναι απλώς μια ιατρική διαδικασία, αλλά η ύψιστη πράξη αλτρουισμού: μια ευκαιρία να σώσεις μια ζωή με τον πιο απλό τρόπο.

Η εκδήλωση αποτέλεσε και μια όμορφη στιγμή συνάντησης για την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Πέρα από τους μαθητές και τους καθηγητές του ΓΕΛ Σιμόπουλου, την παρουσίαση παρακολούθησαν:
* Δια ζώσης: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σιμόπουλου, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια κ.Παναγιωτοπούλου Π. και τις δασκάλες τους.
* Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πηνείας κ.Γκρίλλας Ν.
* Μέσω της πλατφόρμας Webex: Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας.

Το ενδιαφέρον και η προσοχή που έδειξαν οι μαθητές μας ήταν συγκινητικά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος μετάδοσης γνώσεων, αλλά και το ιδανικό περιβάλλον για τη διαμόρφωση ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Τέτοιες δράσεις ανοίγουν ορίζοντες και διδάσκουν στα παιδιά μας την αξία της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας!!

