Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου. Ήδη, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπέγραψε τις συμβάσεις με τους αναδόχους για τις «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου» συνολικού προϋπολογισμού 78.551,48 ευρώ και για τις «Εργασίες εξασφάλισης προσωρινής βατότητας στο δρόμο Μουζάκι-Αγία Άννα» προϋπολογισμού 129.934,83 ευρώ. Με χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Πύργου από το Υπ. Εσωτερικών.

Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Παναγιώτη Θανάσουλα και η δεύτερη με τον Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο της εταιρείας «Ηλιόπουλος-Μαντάς», παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργολάβοι θα εγκατασταθούν άμεσα και τα έργα αναμένονται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθούν και νέες εργολαβίες στην «ατζέντα» του Δήμου.

 

«Καλύπτουμε κενά δεκαετιών»

 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, οι εργασίες ανατίθενται σε τοπικούς εργολάβους και με την ολοκλήρωση αυτών θα καλυφθούν κενά πολλών ετών.

«Οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τα έργα είναι όλοι από την περιοχή μας. Έχουμε ιεραρχήσει τις ανάγκες όλου του Δήμου και καλύπτουμε κενά δεκαετιών. Αυτό συμβαίνει γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δουλέψαμε συστηματικά, εκπονήσαμε τις μελέτες, κάναμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσης σωστά και έγκαιρα, και τώρα ήδη είναι σε εξέλιξη πολλά έργα. Θα προστεθούν το προσεχές διάστημα και άλλα έργα στα οποία θα εγκατασταθούν εργολάβοι ώστε τα έργα αυτά να ολοκληρωθούν σύντομα».

 

«Πολλά έργα σε σύντομο χρονικό διάστημα»

 

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζει ότι μετά το πέρας των δύο δύσκολων ετών με την πανδημία και την καραντίνα, ο Δήμος Πύργου έχει μπει σε τροχιά έργων τα οποία πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα.

«Την εποχή της πανδημίας, το περισσότερο προσωπικό είτε νοσούσε, είτε ήταν σε καραντίνα, είτε έκανε χρήση των αδειών ειδικού σκοπού που είχε θεσμοθετήσει η πολιτεία. Και όλα αυτά μάλιστα σε έναν ήδη υποστελέχωμένο Δήμο. Ανάλογη εικόνα υπήρχε και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα Υπουργεία. Αθροίζοντας αυτές τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, δεν μπορούσαμε να έχουμε μια ομαλή ροή στο αποτέλεσμα. Αυτή η κατάσταση είχε καθηλώσει όλη τη χώρα. Και μην ξεχνάμε ότι εμείς δεν βρήκαμε καμία μελέτη. Επιπλέον προσφύγαμε σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα από τα οποία εξασφαλίσαμε χρήματα και έχουμε εντάξει πολλά έργα.

Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι είναι η πρώτη φορά που σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνονται τόσα πολλά έργα. Όποιος είναι κακόπιστος ας ανατρέξει σε εποχές πολύ …καλύτερες. Μέσα σ αυτή την πρωτόγνωρα αρνητική συγκυρία εμείς κάνουμε έργα με πρωτόγνωρη ταχύτητα».

 

 

Related post

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Γιορτάζουμε με τον πιο λαμπρό τρόπο τα 2800 χρόνια ιστορίας  των Ολυμπιακών Αγώνων (776 π.Χ. – 2024 μ.Χ.).  Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα…
Nέες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Σχέδιο για έξτρα 30% στις προσφορές 1+1

Nέες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Σχέδιο…

Η κυβέρνηση εξετάζει νέες παρεμβάσεις για τα τρόφιμα, με επικρατέστερο σενάριο την επέκταση του «κόφτη» κατά 30% στις προωθητικές ενέργειες. Από…
Το επίδομα ανεργίας από 1η Απριλίου 2024 – Ποιες νεότερες αλλαγές επέρχονται

Το επίδομα ανεργίας από 1η Απριλίου 2024 – Ποιες…

Από την 1η Απριλίου 2024 θα υπάρξει αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ανάλογη με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Έτσι, με το…