Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο και καυσόξυλα στις ορεινές περιοχές

Επίδομα θέρμανσης και σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή υγραέριο ή ακόμα και καυσόξυλα και πέλετ σχεδιάζει να δώσει εφέτος η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπάρχουν σκέψεις για την αλλαγή και διεύρυνση του επιδόματος, καθώς η παρατεταμένη καλοκαιρία και το γεγονός ότι οι δεξαμενές των νοικοκυριών είναι γεμάτες από την προηγούμενη άνοιξη -επειδή επιτράπηκε η αγορά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές μέχρι και τον Μάιο- ωθούν το οικονομικό επιτελείο σε ανασχεδιασμό, προκειμένου το επίδομα να ωφελήσει περισσότερους που το έχουν ανάγκη.

Το επίδομα συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ θα δοθεί πριν από την Πρωτοχρονιά προκαταβολικά. Εξετάζεται να δοθεί σε όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο ή και υγραέριο, ενώ για τη θέρμανση με ξύλα και πέλετ θα υπάρχει «ρήτρα μη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος». Δηλαδή, δεν θα επιδοτούνται όσοι καταναλώνουν ξύλα στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά θα ενισχύονται όσοι χρησιμοποιούν καυσόξυλα στις αγροτικές και ορεινές περιοχές εκτός πόλεων.

Εκτός επιδόματος μένουν όσοι χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανση (ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμοπομποί, καυστήρες ρεύματος κ.λπ.), καθώς για τα ευάλωτα νοικοκυριά ισχύει το κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

Το πετρέλαιο θέρμανσης κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του θα κυμαίνεται από 0,80 έως 0,82 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι είχε ξεκινήσει με 1,037 ευρώ το λίτρο.

Related post

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…
Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια προσαγωγή στην Α.Δ. Ηλείας

Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια…

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά γνωστή κεντρική ψησταριά στην Ηλειακή πρωτεύουσα… Η λεία του δεν ήταν τα “λαχταριστά” σουβλάκια, αλλά…
Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας

Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τα εν…