Επιδότηση ρεύματος: «Ψαλίδι» στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου – Όλα τα ποσά

Επιδότηση ρεύματος: «Ψαλίδι» στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου – Όλα τα ποσά

Μειωμένοι κατά 65% θα είναι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρηματίες τον Φεβρουάριο, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίαςχωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

 

Για το φυσικό αέριο, δεν υπάρχει επιδότηση τον Φεβρουάριο.

Τα ποσά της επιδότησης Φεβρουαρίου

  • Αναλυτικότερα, οι επιδοτήσεις του μήνα που έρχεται ανέρχονται σε 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια που έχουν κατανάλωση έως 500 KWh, κάτι που αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και αυτοί που έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες, με την προϋπόθεση πως θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την περσινή, αντίστοιχη, περίοδο.
  • Όσον αφορά στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα «αγγίζει» τα 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

Αναφορικά με την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια, ο κ. Σκρέκας γνωστοποίησε:

  • για εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται στα 20 ευρώ/MWh
  • για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 ευρώ/MW

«Η κρίση έχει αμβλυνθεί, αλλά δεν έχει τελειώσει»

Ο Κώστας Σκρέκας, στις δηλώσεις του, είπε πως «η κρίση αυτή την περίοδο έχει αμβλυνθεί, ωστόσο όμως, δεν έχει τελειώσει. Κι εμείς έχουμε δεσμευτεί απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι θα είμαστε δίπλα τους για όσο διάστημα διατηρηθεί η αστάθεια».

 

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «σήμερα, βρισκόμαστε σε μια περίοδο δραστικής αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα και από την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο».

 

«Ήμασταν δίπλα τους στα πολύ δύσκολα, τον περασμένο Αύγουστο, που διαθέσαμε 1,1 δισ. ευρώ. Ήμασταν δίπλα σε κάθε πολίτη τον περασμένο Σεπτέμβριο που διαθέσαμε 1,9 δισ. ευρώ. Στηρίξαμε την κοινωνία όλο αυτό το διάστημα που διαθέσαμε συνολικά ως τώρα 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος. Το ίδιο δίπλα σε όλους θα είμαστε και τον Φεβρουάριο, που τα τιμολόγια των παρόχων είναι χαμηλότερα κατά 65% σε σχέση με τον προηγούμενο», τόνισε επίσης.

Οι τιμές του Φεβρουαρίου

Υπενθυμίζεται πως οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις εξής τιμές για τον Φεβρουάριο:

  • ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 19,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 21,1 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh. Στα 15,8 λεπτά/kWh για το νυχτερινό ρεύμα.
  • Elpedison: Προβλέπεται χρέωση 0,195 λεπτά ανά kWh στο βασικό της πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 0,167 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.
  • ΗΡΩΝ: Η χρέωση είναι 0,1897 λεπτά ανά κιλοβατώρα με το συνδυαστικό πρόγραμμα ρεύματος και φυσικού αερίου DOUBLE GENEROUSHOME. Αφορά τους πελάτες της εταιρείας που πληρώνουν εμπρόθεσμα και έτσι πετυχαίνουν έκπτωση στην τιμή.
  • Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 0,248 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης.
  • ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,1949 λεπτά του ευρώ ανά kWh τον Φεβρουάριο.
  • Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 0,245 λεπτά ανά kWh, στο πρόγραμμα Zero.
  • Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 0,122 λεπτά ανά κιλοβατώρα, στο φυσικό αέριο για ιδιώτες, για τον Φεβρουάριο.
  • NRG: Η χρέωση για τον Φεβρουάριο ανέρχεται σε 0,22 ευρώ/kWh.
  • ΕΛΙΝ: Ανακοίνωσε χρέωση 0,185 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort.
  • Volterra: Θα ισχύει χρέωση 0,209 λεπτά ανά kWh.

 

 

Related post

Ν. Κοροβέσης: Παράταση προθεσμιών χορήγησης στεγαστικής συνδρομής

Ν. Κοροβέσης: Παράταση προθεσμιών χορήγησης στεγαστικής συνδρομής

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ, ΠΕΤΡΟ ΚΑΜΠΟΥΡΗ Η παράταση προθεσμιών χορήγησης στεγαστικής…
Τράπεζας Πειραιώς: Αναστολή «λουκέτου» στο υποκατάστημα της Βάρδας

Τράπεζας Πειραιώς: Αναστολή «λουκέτου» στο υποκατάστημα της Βάρδας

Αναστολή «λουκέτου» στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Βάρδα, συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης…
ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Γιορτάζουμε με τον πιο λαμπρό τρόπο τα 2800 χρόνια ιστορίας  των Ολυμπιακών Αγώνων (776 π.Χ. – 2024 μ.Χ.).  Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα…