Ηλεία: Τα Κρεοπωλεία Ετοιμάστηκαν-Δειλά δειλά οι αγορές για το εορταστικό τραπέζι- Αισθητή η απουσία των Ετεροδημοτών

Σε πλήρη ετοιμότητα – παρά τις δυσκολίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπα στην εποχή του Κορωνοϊού – βρίσκονται τα κρεοπωλεία της Ηλείας, ενόψει του Πάσχα, που δέχονται δειλά-δειλά παραγγελίες από πελάτες τους, για το καθιερωμένο αρνάκι, κατσικάκι και τα εδέσματα της ημέρας του Πάσχα. Ωστόσο, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις στα  αμνοεριφια, γεγονός που  επηρεάζει φέτος τις τιμές των τελευταίων .

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Εκείνο, που έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο πλήγμα, στην καταναλωτική δύναμη, αυτή τη φορά, είναι η έλλειψη των ετεροδημοτών που άλλες χρονιές μετέβαιναν μαζικά στα χωριά τους και περνούσαν το Πάσχα με τις οικογένειές τους, κάτι που φέτος δεν θα συμβεί, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων της Κυβέρνησης για την μη εξάπλωση του Κοροναϊού. Ακόμα κι έτσι όμως, τα κρεοπωλεία της Ηλείας, δέχονται παραγγελίες, από πελάτες τους, που αν και δεν θα τηρήσουν το έθιμο της σούβλας, τον …οβελία θα τον ψήσουν στο φούρνο σε  οικογενειακό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα οι καταναλωτές βολιδοσκοπούν τις τιμές, κάποιοι προβαίνουν και σε αγορές και ήδη υπάρχει ικανός αριθμός παραγγελιών με τους κρεοπώλες να εγγυούνται την πολύ καλή ποιότητα των ντόπιων κρεάτων που διαθέτουν στα καταστήματα τους.

Για την αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία και την αυξημένη τιμή του αρνιού  , μίλησε στο olympianews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ηλείας Στάθης Παπανδρέου. 

«Εύχομαι χρόνια πολλά και υγεία σε όλο τον κόσμο. Η κίνηση σιγά σιγά ανεβαίνει, αλλά ακόμα είναι υποτονική, οι παραγγελίες που δεχόμαστε είναι σε περιορισμένες ποσότητες για αμνοερίφια και οι περισσότερες ποσότητες από αυτές θα είναι σε κομμάτια που μπορούν να μπουν στο φούρνο. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ζητήσει και μικρά κοκορέτσια για σούβλα ή μικρά αρνάκια και κατσίκια. Εμείς έχουμε επάρκεια στα προϊόντα μας και περιμένουμε τους καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους. Λόγω έλλειψης των ετεροδημοτών φέτος, που θα παραμείνουν στους τόπους κατοικίας τους εξαιτίας των μέτρων.

Γενικότερα ο κόσμος προτιμά να ψωνίζει τις τελευταίες μέρες εκεί δηλαδή βλέπουμε την κίνηση να αυξάνεται στα μαγαζιά μας, ακόμα κινείται σε αναγνωριστικά πλαίσια.

Όσο για τις τιμές είναι “τσιμπημένες”, κυρίως λόγω του ότι το Πάσχα των καθολικών έπεφτε νωρίτερα από το Πάσχα της Ελλάδας. Επομένως οι εισαγωγές που έγιναν φέτος ήταν περιορισμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αμνοερίφια . Γι’ αυτό το λόγο και οι τιμές σημειώνουν αύξηση με το αρνί ναι κυμαίνεται στα 8,50 με 10,00 ευρώ το κιλό.

Σε όλο τον κόσμο ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία, μακριά από τη λαίλαπα του κορωνοϊού… Του χρόνου να έχουμε δίπλα μας και στα τραπέζια μας και τα πρόσωπα που φέτος δεν μπόρεσαν να έρθουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω της ααγόρευσης».

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…