Θεοφάνεια στον Πύργο: Με λαμπρότητα και αυστηρά μέτρα φέτος ο εορτασμός λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον

Διαφορετικός είναι για μια ακόμα χρονιά ο εορτασμός των Θεοφανείων, καθώς η επέλαση της Όμικρον απαιτεί μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Στις εκκλησίες προσήλθαν  σήμερα οι πιστοί στον Πύργο, για τον εορτασμό των Θεοφανείων, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιώντας με λαμπρότητα τη μεγάλη αυτή ημέρα της Χριστιανοσύνης και ξεχνώντας την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Κατάκολο.

Τα φετινά Θεοφάνεια «βρίσκουν» την Ηλεία στην λίστα με τις «επικίνδυνες» περιοχές, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Έτσι, ο δήμος του Πύργου ανακοίνωσε ότι λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης η συγκεκριμένη μέρα θα βρει τους πιστούς στις εκκλησίες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για το καλό των πολιτών θα αποφευχθεί , για μία ακόμα χρονιά , ο καθαγιασμός των υδάτων και το γνωστό εθιμοτυπικό της εκκλησίας που είναι η ρίψη του Σταύρου.

Ωστόσο, όντως οι πιστοί προσήλθαν κανονικά στις εκκλησίες για τον αγιασμό των Θεοφανείων, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες τους.

Κείμενο- Φωτο: OlympiaNews.gr

Δείτε τις εικόνες από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου:

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το olympianews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Related post

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ…..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ …. 

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ…..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ…

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ   …..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ….    Δημήτρης Θεοδωρόπουλος       Με την ευκαιρία…
ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση αγοράς λιπασμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων

ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση…

      ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση αγοράς λιπασμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων   Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων…
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΜΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΜΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη μέρα: Μάχη Πολάκη με Παππά και Δούρου Όλα δείχνουν ότι το κόμμα θα περάσει στα χέρια της -μέχρι χθες-…