Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού», αποκάλυψε ο πρωθυπουργόςστην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha.

 

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το σενάριο της αυτοδυναμίας, το οποίο «έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις».

 

«Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω και θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα», απάντησε χαρακτηριστικά.

 

Για τα Τέμπη: «Βαριά η προσωπική μου ευθύνη»

Ο πρωθυπουργός αρχικά μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη και τόνισε: «Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε με αντιμέτωπη με διαχρονικές παθογένειες που έχουν υποχρέωση δραστικά να περιορίσουμε».

 

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου πως το ατύχημα συνέβη ενώ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο βαριά την προσωπική του ευθύνη.

 

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια απαντά στις ερωτήσεις των τραυματιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και όπως είπε «άκουσα τα συνθήματα των παιδιών στις πορείες».

 

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το Intercity 62.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…