Μητσοτάκης από Πύργο: Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη δύναμη – Δεν πρέπει να κυλήσουμε πίσω στο 2015
- First ArticleΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
- 31 Μαΐου, 2024
- 130
- 1 minute read
Κάλεσμα να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες στον Πύργο, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σκοπός, όπως τόνισε ο ίδιος είναι να μπορεί η κυβέρνηση «να συνεχίσει με σεμνότητα, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, με σκληρή δουλειά, όπως το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Να φέρουμε το βιοτικό επίπεδο της χώρας πιο κοντά στην Ευρώπη. Να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει».

«Να μην αφήσουμε αυτούς να πάρουν οποιαδήποτε δυναμική σε αυτές τις εκλογές»
«Δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς -οι οποίοι δεν άλλαξαν καθόλου, υιοθετούν την ίδια τοξικότητα, τον ίδιο λαϊκισμό, την ίδια προκλητικότητα ως προς αυτά τα οποία σας τάζουν- να ξαναπάρουν οποιαδήποτε δυναμική σε αυτές τις εκλογές. Διότι δεν πρέπει ποτέ να κυλήσουμε πίσω, να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να γυρίσουμε σε αυτά τα οποία αφήσαμε πίσω μας οριστικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το καρφί Μητσοτάκη για αυτούς που δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές σε πολυκατοικία
Από τον Πύργο Ηλείας ο πρωθυπουργός απάντησε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί “αλαζονείας του 41%”, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να φέρνει νόμιμους μετανάστες εργάτες για τον αγροτικό τομέα.
“Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης και η φωνή μας εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετράει. Και αυτό το κύρος και αυτή τη δύναμη, την οποία εσείς μας δίνετε, εμείς την εξαργυρώνουμε προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και θα έχουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις να πάρουμε την επόμενη τετραετία στην Ευρώπη”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

“Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης και η φωνή μας εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετράει. Και αυτό το κύρος και αυτή τη δύναμη, την οποία εσείς μας δίνετε, εμείς την εξαργυρώνουμε προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και θα έχουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις να πάρουμε την επόμενη τετραετία στην Ευρώπη”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Πάτρα- Πύργος, το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα, δηλώνοντας με απόλυτη βεβαιότητα, ότι “πριν το τέλος του 2025 το έργο αυτό θα παραδοθεί ολόκληρο, για να σπάσει επιτέλους η απομόνωση του Πύργου.”

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του και για το γεγονός ότι και στον παλιό δρόμο οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν έδωσαν τουλάχιστον μια απάντηση στα θέματα οδικής ασφάλειας.
“Τα τροχαία ατυχήματα, τα θανατηφόρα, έχουν πρακτικά μηδενιστεί. Άρα, θα έχετε και έναν ασφαλή παλιό δρόμο και έναν υπερσύγχρονο καινούργιο δρόμο. Αυτή είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη για τον Πύργο, για την Ολυμπία, συνολικά για την Ηλεία”, είπε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις στον πολιτισμό και για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή, με ειδική μνεία στο γεγονός ότι έρχονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο.
Στάθηκε όμως ιδιαίτερα και στον πρωτογενή τομέα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε αγώνες “αφενός για να διαφυλάξουμε τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αφετέρου να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ώστε να μην προσθέτουμε πρόσθετες επιβαρύνσεις στους αγρότες μας και στους κτηνοτρόφους μας.”
Καθώς δε η Ηλεία είναι μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση στρέφει τώρα την προσοχή της στη νόμιμη μετανάστευση. “Και το λέω αυτό διότι πριν από πέντε χρόνια έρχονταν συμπολίτες μας και μας ζητούσαν δουλειά και τώρα το μόνιμο παράπονο το οποίο ακούω είναι από εργοδότες που δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε η ανεργία από το 17% στο 10%, γιατί αυξήθηκαν οι μισθοί”, ανέφερε.
“Να ξέρετε ότι το ζήτημα αυτό με απασχολεί πάρα πολύ. Θα επιταχύνουμε και άλλο τη διαδικασία των μετακλήσεων. Όπου δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες από την Ελλάδα, θα φροντίζουμε να φέρνουμε, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, εργάτες από το εξωτερικό. Διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παραγωγή η οποία πηγαίνει χαμένη, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν εργατικά χέρια”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις στην αεράμυνά της ΕΕ. Αλλά και στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τις διαφοροποιήσεις στις τιμές στα προϊόντα πολυεθνικών στα κράτη μέλη.
“Το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ”
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν μιλά για την Ευρώπη. “Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατεβαίνουν με ατζέντα εθνικών εκλογών. Μόνο που οι εθνικές εκλογές έγιναν και το αποτέλεσμα κρίθηκε. Εσείς, οι πολίτες αυτής της χώρας μάς έδωσαν τη δύναμη να κυβερνήσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”, είπε και πρόσθεσε:
“Κι επειδή έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους, να κατηγορούν εμάς για το 41%, τους απαντάω ότι το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ. Εσείς μας δώσατε αυτό το ποσοστό, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Λίγο σεβασμός, λοιπόν, στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν βλάπτει.”
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι: “Ένας από τους λόγους που η κρίση παρατάθηκε τόσο αχρείαστα ήταν διότι κάποια στιγμή στη χώρα κυριάρχησε η άποψη ότι φυτρώνουν «λεφτόδεντρα» παντού και ότι μπορούμε να τάζουμε τα πάντα στους πάντες, χωρίς καμία κοστολόγηση. Και οι πολίτες τα πίστεψαν αυτά.”
Δήλωσε: “Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω σε αυτές τις εποχές”. Και ζήτησε “το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο”.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης “να πολεμήσουμε αυτή την αποχή και την αδιαφορία, η οποία μπορεί να υπάρχει πάντα σε μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση.” Ενώ υπενθύμισε σε όσους επέλεξαν να ψηφίσουν επιστολικά, να μην ξεχάσουν ότι μέχρι τις 3 Ιουνίου πρέπει να επιστρέψουν τους φακέλους τους.
