Νεότερα για το τύπου… κοινωνικό μέρισμα 2020 της κυβέρνησης

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστοί οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης, τύπου κοινωνικό μέρισμα 2020, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας  ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα 2020, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση πιθανότατα να γίνουν από το https://www.koinonikomerisma.gr η οποία έχει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Οι δικαιούχοι δεν έχουν κλειδώσει ακόμα, ωστόσο, όπως φαίνεται θα είναι όσοι έχουν χτυπηθεί από την τελευταία υγειονομική κρίση:

  • Όσοι παίρνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
  • Όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι
  • Όσοι ήταν άνεργοι από την αρχή της πανδημίας 

Από το κοινωνικό μέρισμα του 2020, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα το δικαιούνται όσοι έλαβαν οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης από κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ίσως ληφθεί κάποια μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Related post

Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια μηχανικών

Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/03/24 12.00 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ   11.00 Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών…
Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…
Ένας ο ισχυρός σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία – Επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω

Ένας ο ισχυρός σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία και…

Ισχυρός σεισμός – ιδιαίτερα αισθητός στη Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία – σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε θαλάσσιο χώρο περίπου 50…