Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το χθες στο σήμερα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το χθες στο σήμερα

-Άρχισε στην Αρχαία Ολυμπία το πρόγραμμα Training Course Erasmus+

Πάνω από τριάντα νέοι από επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα Training Course Erasmus+ οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Θέμα του προγράμματος είναι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων και των αξιών που αναδύουν στους νέους. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ολυμπιακών Θεμάτων & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου, καλωσορίζοντας τους μετέχοντες, ευχήθηκε να έχουν γόνιμες και παραγωγικές εργασίες, σ’ ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα όπως η διαχρονικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κα Αντωνοπούλου παρουσίασε τη λειτουργία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας δίνοντας έμφαση στη διαχείριση του πολιτιστικού προϊόντος του Δήμου, τόσο με τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών όσο και με άλλες πολιοτιστικές και αθλητικές δράσεις. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να καταστεί ο Δήμος εστία παιδείας και πολιτισμού και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η φιλοξενία του συγκεκριμένου προγράμματος στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εξέφρασαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους τόσο για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και για την ιστορία και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

Ημερίδα την Κυριακή στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Εξάλλου, ο Οργανισμός Sports & Cultural Club σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνουν ημερίδα στο πλαίσιο του Training Course Erasmus+ την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι. Θέμα της είναι «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το χθες στο σήμερα» και η συμμετοχή του κοινού θα είναι ελεύθερη. Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι κ.κ. Νίκος Τσώνης, Δημοσιογράφος, πρώην Διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ και Αντώνης Νάτσιος, Συγγραφέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής. Θα προλογίσει η κα Ελένη Τζανή, ΣΕΕ Φ.Α. ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…