“ΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ”: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ=ΟΡΑΜΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 6 Μαρτίου, 2022
- 87
- 1 minute read
ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ!!!
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στη σκιά των εξελίξεων γιορτάζεται φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.
Η 8η Μαρτίου έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως μέρα σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών εργατριών της Νέας Υόρκης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης.
Ο χρόνος που πέρασε από το ξέσπασμα της πανδημίας υπήρξε καθοριστικός, σαρωτικός οι ανακατατάξεις ανέτρεψαν τα δεδομένα. Και σε αυτή ωστόσο την παγκόσμια συγκυρία ή ανισότητες κάθε είδους Οξύνθηκαν, η βία και η εκμετάλλευση γιγαντώθηκαν, η μεγαλύτερη βία είναι ο Πόλεμος!
Με την πανδημία τη βία και τον πόλεμο που αποτελούν μια παρατεταμένη σκληρή και επώδυνη εμπειρία για όλους, ειδικά για το γυναικείο φύλο αποτέλεσαν μια πραγματική κρίση δυσκολιών και ανασφάλειας.
Και ενώ τα χρόνια που πέρασαν ανατάραξαν κάθε πτυχή της ζωής μας, κάποια πράγματα φαίνεται να μένουν ακλόνητα, ένα από αυτά είναι και η ανισότητα των φίλων!!!
Πολλές γυναίκες δεν άφησαν τα πάντα μετέωρα και στην τύχη! Απελευθέρωσαν τη γυναικεία δυναμική του μυαλού και των συναισθημάτων τους και έγιναν κυρίαρχοι της ζωής τους.
Έμειναν πιστές στους στόχους τους έδωσαν αγώνα για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.
Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής για την γυναίκα ως κόρη, ως σύζυγος, ως μάνα, ως αγρότισσα, ως άνεργη, ως πολιτικός, ως επιστήμονας. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας,
τιμή για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, που διεκδίκησε και κατέκτησε την ισότητα και την καταξίωση σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο σε όλες τις εκφράσεις της ζωής!!!
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου από την μια άκρη του ΠΛΑΝΗΤΗ εώς την άλλη!!!
Ο Μάο έλεγε κοιτάξτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γυναικών!!!
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πύργου
“Οι Πυργιώτισσες”
Ανδριάνα Αγγελακοπούλου
