Παπαδημητρίου: «ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ» …

Με δήλωσή του στο τηλεοπτικό κανάλι του MEGA ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος τόνισε ότι τα 4 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία συγχωνεύθηκαν συμπεριλαμβανομένου του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου ήταν αδύναμα… 

Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προβάλλοντας παιδαριώδεις δικαιολογίες! 

Εκτός των άλλων δήλωσε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική των απομονωμένων τμημάτων σε μια πόλη και να υπάρχουν δύο – τρία τμήματα για να υπάρχει διεπιστημονικότητα». 

Ανέφερε επίσης ότι το 2019 φτιάχτηκε ένα τμήμα Μουσειολογίας με δύο καθηγητές, χωρίς βιβλιοθήκη χωρίς κτίριο χωρίς εστία, χωρίς μέλη ΔΕΠ με μια διαδικασία «άρπα – κόλλα». 

Ο Υφυπουργός όμως ξέχασε να δηλώσει ότι κυβέρνησή του ανέστειλε την ίδρυση και λειτουργία σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, ξέχασε να αναφέρει ότι τόσο οι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας όσο και οι καθηγητές του Τμήματος με αλλεπάλληλες επιστολές και συναντήσεις ζητούσαν την στήριξη των Τμημάτων με διδακτικό προσωπικό ( μέλη ΔΕΠ ), ξέχασε να αναφέρει ότι δύο καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πληρούσαν τις προϋποθέσεις να διδάξουν στο Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου και έχουν υποβάλλει αίτηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την πρώτη στιγμή έτσι ώστε να στελεχώσουν το ανωτέρω Τμήμα. 

Ξέχασε επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας να αναφέρει ότι δεν είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα με χαμηλή βάση εισαγωγής, αφού υπάρχουν και άλλα τμήματα με χαμηλές βάσεις ακόμα και στο ίδιο το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Παρέλειψε ο Υφυπουργός να δηλώσει ότι αυτό που έγινε τελικά πράξη, είχε την πλήρη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και σε αγαστή συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές καρποφόρησε και οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα! 

Παρέλειψε να αναφέρει τις μεθοδικές κινήσεις και τις διαρκείς πρωτοβουλίες των Δημάρχων των Δήμων Πύργου και Ήλιδας, τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος και τη θέση των Βουλευτών του Νομού Ηλείας για την παραμονή των Σχολών στην Ηλεία. 

Αγνόησε τέλος αυτή την ίδια την λαϊκή βούληση των Επιστημονικών φορέων των συλλόγων, των γονέων, των φοιτητών, που με αλλεπάλληλα έγγραφα τόνιζαν την στήριξή τους στην διατήρηση των Σχολών στην Ηλεία. 

Η θέση του αυτή δείχνει το πόσο αποστειρωμένος είναι κοινωνικά, κλεισμένος πραγματικά σε ένα υδροκεφαλικό καθεστώς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων και των προνομιούχων και αγνοεί τον θεσμικό του ρόλο που είναι το όφελος των πολλών και των αδυνάτων! 

Κύριε Υφυπουργέ Παιδείας, η δημόσια εκπαίδευση πρωτίστως έχει θεσπιστεί για να εξυπηρετεί όλους εκείνους τους μαθητές που έχουν στόχο να φοιτήσουν σε δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια μη έχοντας την οικονομική άνεση να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Η Δημόσια Εκπαίδευση πρωτίστως απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους μαθητές και η ύπαρξη Σχολών σε πόλεις όπως ο Πύργος και η Αμαλιάδα τους βοηθά να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Κύριε Υφυπουργέ, εμείς ως αιρετοί του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, τα λαϊκά στρώματα υπηρετούμε και για αυτά τα παιδιά πρωτίστως πασχίζουμε για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον από τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε κολλέγια και Πανεπιστήμια του εξωτερικού!   

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Related post

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…
Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια προσαγωγή στην Α.Δ. Ηλείας

Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια…

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά γνωστή κεντρική ψησταριά στην Ηλειακή πρωτεύουσα… Η λεία του δεν ήταν τα “λαχταριστά” σουβλάκια, αλλά…
Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας

Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τα εν…