Περιοδεία Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Ηλεία – Τι είπε από τον Πύργο
- First ArticleΠΟΛΙΤΙΚΑ
- 7 Ιουνίου, 2023
- 179
- 3 minutes read
«Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια καλύτερη ζωή στην Ηλεία»
Της Κατερίνας Πολυδώρου
Tην Ηλεία επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , στο πλαίσιο των περιοδειών των στελεχών της ΝΔ σε ολόκληρη την επικράτεια εν όψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ως πρώτο σταθμό της επίσκεψής του τη Νέα Φιγαλεία, όπου έφτασε περίπου στις 10:00 το πρωί και απηύθυνε χαιρετισμό στους καταστηματάρχες της κοινότητας, ενώ είχε και συζήτηση στο καφενείο (Γιαννίκη) που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, με πολίτες. Ακολούθως, επισκέφτηκε τη Ζαχάρω, όπου βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της τοπικής ΔΗΜ.ΤΟ, χαιρέτισε και μίλησε με πολίτες στη λαϊκή αγορά της πόλης και ακολούθως βρέθηκε μαζί με βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, στην κεντρική πλατεία. Επόμενος σταθμός του τα Κρέστενα, όπου και εκεί επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της τοπικής ΔΗΜ.ΤΟ και στη συνέχεια έκανε συζητήσεις με τους καταστηματάρχες της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές με πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης.

Ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ενώ εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στην Ηλεία, έκανε λόγο για τον “αιματοβαμμένο δρόμο” , όπως χαρακτηριστικά είπε για την Πατρών – Πύργου, που είχε σταματήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο κατάφερε όχι μόνο να αρχίσει, αλλά και να φττάσει μέσα σε λίγους μόνο μήνες στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι στην Ηλεία, σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που πιστεύω ότι έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Έναν νομό που πιστεύω ότι έχω βοηθήσει με τις δικές μου δυνάμεις, πριν από λίγα χρόνια, σε ότι αφορά τις υποδομές, ενώ πάντα ήμουν δίπλα σε όλα τα προβλήματα τα οποία υπήρχαν και θα εξακολουθώ να είμαι δίπλα στους πολίτες της Ηλείας, για ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χρυσοχοΐδης εστίασε και στην διεύρυνση του έργου, αναλύοντας τα των μελετών για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, που θα δημοπρατηθεί με μια ήπια παρέμβαση στην περιοχή του Καϊάφα το πρώτο εξάμηνο του 2025 » και επισημαίνοντας πως «θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια καλύτερη ζωή στην Ηλεία». Σχετικά με το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «στόχος είναι η αξιοποίηση του οικουμενικού χαρακτήρα της Ολυμπίας και της Ηλείας και η ανάδειξή τους σε παγκόσμιο προορισμό πολλαπλών μορφών τουρισμού και διαμονής αλλά συνδεδεμένο με ένα σύγχρονο και εξωστρεφές παραγωγικό σύστημα και με σεβασμό στο περιβάλλον». «Όλα αυτά που σας περιγράφω είναι μια μελέτη που εκπόνησε και πρόσφερε δωρεάν η διαΝΕΟσις με συνεργασία του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου ο οποίος υπέγραψε αυτή τη συμφωνία και ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην Ολυμπία δρομολογούν όλα αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Από την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να λείπει το κάλεσμα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, βροντοφωνάζοντας πως : «Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για μια ισχυρή κυβέρνηση με μεγάλη λαϊκή εντολή και μια ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό είναι το διακύβευμα της κάλπης. Διατρανώνουμε όλοι μαζί, εδώ στην πρωτεύουσα της ιστορικής αυτής γης, την απόφαση πως συνεχίζουμε την πορεία προς το όραμα της ευημερούσας, ισχυρής και δίκαιης Ελλάδας και δεν διανοούμαστε ούτε εμείς ούτε οι έλληνες πολίτες πισωγύρισμα. Θέλουμε να πάμε μπροστά!».

