ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Ο Δήμος Πύργου, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στις ιστορικές μνήμες την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Στην εκδήλωση με τίτλο: «Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ – 1973-2021», κεντρικοί ομιλητές είναι οι:
* Ο Δημήτρης Παπαχρήστος – Συγγραφέας, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φοιτητών, η «φωνή» του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου
* Ο Μάκης Μπαλαούρας – τ. Βουλευτής, Μέλος της Επιτροπής Αντιδικτατορικού Αγώνα
* Ο Στέφανος Τζουμάκας – τ. Υπουργός, από τους πρωταγωνιστές του Αντιδικτατορικού Αγώνα
(θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του covid 19)

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
Με την αριθμ. πρωτ. Φ1/141444/Δ2 04-11-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σχολικού έτους 2021-22 στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τη χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
Ο Δήμος Ήλιδας σας προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αμαλιάδα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου: 11.00π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
11.15π.μ.
Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Αμαλιάδας: Βασιλοπούλου Παναγιώτα και Σπύρο Μπεράτη.
Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας Νίκη Κότσιφα, Θεοφανία Μαραθιά και Μιχάλη Κρίσπη.
Ομιλία από την κα Γεωργία Καρύδη υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.
-Στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν αντιπροσωπείες (μέχρι 6 μαθητές) από όλα τα σχολεία. 11.30π.μ.
Κατάθεση Στεφάνων από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα καταθέσει στεφάνι εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ήλιδας) αρχές και φορείς του Δήμου Ήλιδας.
– Χρέη εκφωνήτριας αναλαμβάνει η κα Σκουτέρη Ιωάννα
Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει και φέτος στην Πάτρα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι εκδηλώσεις για τη 17η Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- ΩΡΑ 11.00 πμ: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, όπως επίσης εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.
- ΩΡΑ 11.30 πμ: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).
- ΩΡΑ 13.00: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.
Στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.