Πύργος: Τι λέει η μητέρα (ηχητικό) του 14χρονου που έπεσε θύμα μπουλινγκ από ανήλικους «νταήδες»

Πύργος: Τι λέει η μητέρα (ηχητικό) του 14χρονου που έπεσε θύμα μπουλινγκ από ανήλικους «νταήδες»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το βίντεο από τα χαστούκια σε βάρος νεαρού μαθητή από συμμαθητές του στην πόλη του Πύργου, που έχει προκαλέσει αναστάτωση για τα φαινόμενα μπούλινγκ στην περιοχή.

Η υπόθεση ήρθε στην επικαιρότητα την Κυριακή και έχουν γίνει τρείς προσαγωγές στην Αστυνομία Ηλείας νεαρών προσώπων, και σύμφωνα με πληροφορίες ανηλίκων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Η μητέρα του ανήλικου μίλησε στο Olympianews, λέγοντας πως η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου όταν και το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι και της αποκάλυψε την προσέγγισή του από δύο άτομα που τον χαστούκισαν, πράγμα που δεν έμεινε εκεί, εξιστορώντας αναλυτικά τι μεσολάβησε και τι προκάλεσε την κατάσταση αυτή.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε “το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι, μένει μέσα και όπου πάει βγαίνουμε μαζί. Δε βγαίνει ούτε στη γειτονιά, γιατί εκεί έγινε το περιστατικό», δήλωσε η μητέρα μεταφέροντας το φόβο που βιώνει το παιδί της.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο πώς ξεκίνησε το περιστατικό, σημειώνοντας πως ήταν συμμαθητές με το γιό της στο γυμνάσιο, όπου και δημιουργήθηκε κόντρα και υπήρχαν κατηγορίες για φωτιές και καταστροφή σχολικής περιουσίας. “Είπαν ότι αν δεν τους απαλλάξει από αυτές τις κατηγορίες, θα το χτυπήσουν περισσότερο. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο, κάθεται μέσα στο σπίτι”,είπε μεταξύ άλλων.

Η μητέρα του ανήλικου αποκάλυψε πως το παιδί της δεν είναι το μόνο θύμα εκφοβισμού, λέγοντας: “Έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν. Μικρότερα από το δικό μου, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Το παιδί έφυγε για το χωριό και όταν γύρισε το βρήκαν εκεί που έπαιζε και το απείλησαν.Φοβούνταν μήπως μιλήσει για το άλλο δικαστήριο που έχουν για τους βανδαλισμούς στο σχολείο.Επίσης νόμιζαν πως το βίντεο που κυκλοφορεί το έδωσε ο γιος μου στην αστυνομία πράγμα που τους απέδειξε πως δεν έγινε…”.

Οι προσαγωγές

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αυτής bullying, το Σάββατο (27/08)έγινε έφοδος της Αστυνομίας με την Ειδική Ομάδα Ελέγχων και τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές νεαρών ατόμων στην κεντρική πλατεία του Πύργου, δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και μάλιστα εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, όπου οι καλεσμένοι σάστισαν από την αστυνομική επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται από τις Αρχές καθώς φαινόμενα bullying ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανήλικους έχουν ξεκαθαρίσει οι αρχές πως δεν θα γίνουν ανεκτά και από την στιγμή που γίνονται αντιληπτά ή καταγγέλονται θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

Related post

Α.Γ.Σ. Πύργου ΙΡΙΣ: Δυναμικό και εντυπωσιακό το ξεκίνημα του 2024 με την κοπή πίτας

Α.Γ.Σ. Πύργου ΙΡΙΣ: Δυναμικό και εντυπωσιακό το ξεκίνημα του…

Μια ιδιαιτέρως δυναμική αρχή για τη νέα χρονιά 2024 έκανε ο Αθλητικός Σύλλογος Πύργου “Ίρις” με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας…
Ο Πυργιώτης μουσικός Γιώργος Νικολόπουλος στη σκηνή του «The Voice»-Γύρισε τον Ρουβά

Ο Πυργιώτης μουσικός Γιώργος Νικολόπουλος στη σκηνή του «The…

Στη σκηνή του δημοφιλούς μουσικού παιχνιδιού του ΣΚΑΙ, «The Voice», στις πρώτες Blind Auditions, βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο Πυργιώτης τραγουδιστής-μουσικός…
Συναυλία για την Ειρήνη στην Ουκρανία με την παγκοσμίου φήμης Χορωδία δωματίου “Gaudeamus Chamber Choir”

Συναυλία για την Ειρήνη στην Ουκρανία με την παγκοσμίου…

Μέλη της διεθνούς φήμης χορωδίας δωματίου «Gaudeamus Chamber Choir» από την Ουκρανία υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.…