Πύργος: Το τελευταίο αντίο στον γνήσιο υπερασπιστή της Δημοκρατίας Παύλο Αθανασόπουλο
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 8 Μαρτίου, 2023
- 170
- 1 minute read
Ένα σύμβολο της αντίστασης στη δικτατορία, ένας μαχητικός υπερασπιστής της δημοκρατίας, έφυγε από κοντά μας και ο κόσμος του Πύργου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον γνωστό, τον φίλο, τον αδερφό του Παύλο.
Οι σκέψεις του, ο λόγος του, το πολιτικό ήθος του, η συνέπειά του, το χιούμορ του, γνωρίσματα που το ξεχώριζαν, όντας ένας ευγενής άνθρωπος και αληθινός δημοκράτης. Ο Παύλος που αγωνίστηκε για τις αξίες του, φυλακίστηκε για τις ιδέες του, πάλεψε για τη Δημοκρατία από το μεσημέρι της Τρίτης, αναπαύεται στην αγκαλιά της Ηλειακής γης.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιου,ε εκεί που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η εκκλησία γέμισε από φίλους και συνοδοιπόρους του, που τον τίμησαν για τελευταία φορά.
Στο πλάι του ο αγαπημένος του αδελφός, Δήμος, οι στενοί του φίλοι Τζίμης Οικονομίδης, Βασίλης Μανδαράκης, και Γιάννης Μπούρης, ενώ πλησίον τους ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος , ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος και σπουδαίοι ακαδημαϊκοί όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Βάσω Κιντή αλλά και οι Μάκης Παρασκευόπουλος, Νίκος Μπίστης και πολλοί άλλοι που θέλησαν να πουν το στερνό «αντίο» στον Παύλο, ανάμεσα τους πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα αλλά και απλός κόσμος που τον γνώρισε και τον εκτίμησε για τον σπάνιο και αδαμάντινο χαρακτήρα του.
Καλό ταξίδι… στον Παύλο που παρέμεινε ασυμβίβαστος και μαχητικός μέχρι το τέλος.
