Συνάντηση Τσίπρα με Ηλειους Υγειονομικούς για την Τραγική Κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας: «Τα νοσοκομεία της Ηλείας θέλουν στήριξη και όχι αδιαφορία»

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, έθεσαν χθες στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Σωματείων εργαζομένων από τα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων στη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με αφορμή την επίσκεψή του στην πολύπαθη Ηλεία.
Εκεί αναφέρθηκαν τα προβλήματα των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας, προβλήματα που λόγω covid έχουν γιγαντωθεί.
Ο Αλ. Τσίπρας,  αφού άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των εργαζομένων έθεσε ερωτήματα όσο αφορά την λειτουργία των Νοσοκομειακών Μονάδων και ζήτησε να του μεταφέρουν και την εικόνα που υπήρχε κατά στην διάρκεια των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό, δεσμευόμενος να στηρίξει το αίτημά τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και τονίζοντας πως το Επικουρικό προσωπικό που είχε αναλάβει υπηρεσία εν καιρώ πανδημίας θα πρέπει να μονιμοποιήθεί.
 
Αναλυτικά τι είπαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας, συγκεκριμένα η κα Μαλβίνα Κερερέ, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου, ο κος Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας, η κα Ευγενία Γιαννιχρόνη, εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κρεστένων και η κα Αρετή Τσερεμέ, γενική γραμματέας του συλλόγου Κέντρων Υγείας
 
 
Μαλβίνα Κερερέ πρ. εργαζομένων Ν.Μ Πύργου
 
«Το Νοσοκομείο του Πύργου, αποτελεί το βασικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας, στον Νομό Ηλείας καθώς απευθύνεται σε 160.000 πολίτες. Διαθέτει Μονάδα Εμφραγμάτων, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Περιτοναϊκής Κάθαρσης. Ενώ το τελευταίο χρόνο διαθέτει μονάδα covid ΜΕΘ (7 κλινών), κλινική covid ( 35 κλινών) καθώς και υπόπτων περιστατικών covid (17 κλινών).
Το Σύστημα Υγείας, στο Nομό Hλείας όλα τα χρόνια έχει κρατηθεί όρθιο. Εξαιτίας της υπερπροσπάθειας που καταβάλλει το μειωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Η προσφορά τους αυτή, γιγαντώθηκε εν καιρώ πανδημίας. Με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση, ανθρωπιά, υπερέβαλλαν τους εαυτούς τους. Με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στην κοινωνία και στον άνθρωπο, γεγονός το οποίο πρέπει να αναγνωρίσουμε.
Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι πολλά και διαχρονικά. Εδώ και ένα χρόνο, το Νοσοκομείο του Πύργου εξαιτίας της πανδημίας βρίσκεται σε κρίσιμη υγειονομική κατάσταση. Καθώς δέχεται αφόρητη πίεση στη μάχη της καταπολέμησης του ύπουλου εχθρού covid.
Σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση έρχονται να προστεθούν οι 15 παραιτήσεις-αποχωρήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο μας. Καθώς και η αποχώρηση άλλων πέντε ιατρών λόγω συνταξιοδότησης το προσεχές διάστημα.
Οι δεκαπέντε ιατροί που αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο οδήγησαν στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της Παθολογικής, της Καρδιολογικής, της Χειρουργικής, του Ακτινολογικού και του Αναισθησιολογικού τμήματος. Λανθασμένες πολιτικές σε ένα χρόνο προγενέστερο που θα μπορούσαν τα νοσοκομεία να έχουν στελεχωθεί. Επέφεραν την σημερινή κατάσταση και οδηγούν στην απαξίωση, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Τα «εντέλλεσθε», οι μηνύσεις, η υπερεφημέρευση κι η υποστελέχωση οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξουθένωση τους εργαζόμενους. Δημιουργώντας ένα δυσμενές εργασιακό κλίμα… Στην παρούσα φάση, η παθολογική κλινική λειτουργεί μόνο με ένα μόνιμο γιατρό.
Ο οποίος, καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς καλύπτει τα ΤΕΠ, το παθολογικό τομέα, την κλινική covid και την non-covid κλινική με 80 έως 100 νοσηλευόμενους ασθενείς.
Εξαιτίας της παραίτησης των τριών παθολόγων του Νοσοκομείου μας, καλούνται πλέον με εντολή της 6ης ΥΠΕ, 11 ιατροί από Νοσοκομεία της Αχαΐας και της Αρκαδίας, με καθημερινές μετακινήσεις ,να καλύψουν τις εφημερίες στο Νοσοκομείο μας. Γεγονός το οποίο, σύμφωνα με καταγγελία των ιατρών, το εφημεριακό αυτό καθεστώς είναι επισφαλές και επικίνδυνο. Τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ίδιους τους ιατρούς».
 
 Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρ. εργαζομένων Ν.Μ Αμαλιάδας
 
«Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε απίστευτες καταστάσεις που έχουν κυριολεκτικά διαλύσει το νοσοκομείο. Με χαλαρούς ρυθμούς χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχο, χωρίς λογική βλέποντας και κάνοντας. Οι υπεύθυνοι των νοσηλευτικών μονάδων αδιαφορούσας στις συνεχείς εκκλήσεις μας, για ενεργοποίηση ενός μηχανισμού άμυνας και ετοιμότητας στη επερχόμενη covid εποχή.
Όταν τα κρούσματα άρχισαν να πληθαίνουν στην Ηλεία, επιλέχθηκε για την διαχείριση covid μόνο το νοσοκομείου του Πύργου. Ένα νοσοκομείου που αντικειμενικά δεν μπορεί να σηκώσει μόνο του όλο τον νομό. Τόσο σε έλλειψη χώρων, όσο και σε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις στο Πύργο μετέφεραν μαζικά νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
Η Αμαλιάδα κατέρρευσε με αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, με υποτυπώδη λειτουργία του χειρουργικού τομέα χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες. Ένα πλάνο λειτουργίας πραγματικό γονατογράφιμα με καθημερινή αναζήτηση γενικών και αγροτικών ιατρών από τα γειτονικά ΚΥ.
Προκειμένου να καλύψουν στοιχειωδώς το νοσοκομείο….. Το Νοσοκομείο χαρακτηρίζεται πλέον ως επικίνδυνο και τοξικό και όσες προκηρύξεις ετεροχρονισμένα εξαγγέλλουν είναι όλες άγονος και θα συνεχίσουν να βγαίνουν άγονες, αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας για αλλαγή νοοτροπίας και προσώπων. Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά την υφιστάμενη κατάσταση.
Είναι γνωστές οι συνεχείς επερωτήσεις τόσο του Διονύση καλαματιανού όσο και άλλων βουλευτών. Πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο Πύργου κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα.
Όπου απέκλεισαν τους εργαζόμενους με τους εκπροσώπους του από τις συσκέψεις και για άλλη μία φορά δεν υπήρξε κάτι θετικό για το νοσοκομείο. Πέρα από αόριστες εξαγγελίες και ημίμετρα, οδηγώντας γιατρούς και προσωπικό σε απόγνωση…».

Related post

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…
Ένας ο ισχυρός σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία – Επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω

Ένας ο ισχυρός σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία και…

Ισχυρός σεισμός – ιδιαίτερα αισθητός στη Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία – σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε θαλάσσιο χώρο περίπου 50…
Διπλός σεισμός 5,7 και 4 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας

Διπλός σεισμός 5,7 και 4 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας

Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας Δύο απανωτοί σεισμοί μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και 4 Ρίχτερ…