Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινά σήμερα η καταβολή τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Συντάξεις, επιδόματα, και παροχές από τον e-ΕΦΚΑ. Ημέρα πληρωμών η σημερινή, με χιλιάδες συνταξιούχους να λαμβάνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις, νωρίτερα ενόψει Πάσχα, ωστόσο χρήματα έλαβαν ήδη από χθες το απόγευμα ορισμένοι συνταξιούχοι.

Οι πληρωμές  συνολικού ύψους περίπου 590 εκατομμυριών ευρώ που αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους έχουν ήδη ξεκινήσει να καταβάλλονται από τις αρχές της εβδομάδας από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν και οι πληρωμές των αποζημιώσεων για τα ενοίκια

Σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου ξεκίνησε και η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Μαΐου από τον e-ΕΦΚΑ, για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Ειδικότερα:

1.Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβληθεί την περίοδο 19-23 Απριλίου ποσό συνολικού ύψους 2,2 εκατομμυρίων  ευρώ που αφορά σε 4.984 πληρωμές.

Αναλυτικά:

-425.108 ευρώ θα καταβληθούν σε 729 δικαιούχους για αποζημίωση ειδικού σκοπού που αφορά σε αναστολές συμβάσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του 2020.

-752.021 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.705 δικαιούχους για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού που αφορά σε αναστολές συμβάσεων εργασίας τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.

-912.688 ευρώ θα καταβληθούν για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 1.712 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών, τουριστικών συνοδών και άλλων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού.

-37.548 ευρώ θα καταβληθούν για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 80 εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία.

Τέλος, ποσό 77.666,39 ευρώ θα καταβληθεί για 758 πληρωμές δικαιούχων (αφορούν επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020).

Διαβάστε ΕΔΩ πότε και πώς θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης

Από τον e-ΕΦΚΑ θα πληρωθούν:

Τακτικές πληρωμές:

-Την Παρασκευή 23 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 505 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου 1.065.000 δικαιούχων. Πρόκειται για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-12 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν σε 19.251 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας.

 Από τον ΟΑΕΔ

Related post

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι Κρεστένων

Κέφι, τραγούδι, χορός σε αποκριάτικους ρυθμούς στο 29ο Καρναβάλι…

Παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης Ούτε η βροχή δε σταμάτησε το 29ο Καρναβάλι Κρεστένων! Την…
Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια προσαγωγή στην Α.Δ. Ηλείας

Διάρρηξη και 10.000€ σε γνωστή ψησταριά στον Πύργο- Μια…

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά γνωστή κεντρική ψησταριά στην Ηλειακή πρωτεύουσα… Η λεία του δεν ήταν τα “λαχταριστά” σουβλάκια, αλλά…
Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας

Πρωτιά για Α. Μαρούντα στις Εκλογές Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τα εν…