Συστήνεται νέα Ομάδα Παραγωγών Σταφίδας στην Ηλεία- Δυναμική συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου

Συστήνεται νέα Ομάδα Παραγωγών Σταφίδας στην Ηλεία- Δυναμική συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου

Την δημιουργία ισχυρής βάσης συνεργασίας μέσα από μια νέα Ομάδα Παραγωγών αποφάσισαν οι καλλιεργητές σταφίδας που συμμετείχαν το απόγευμα της Δευτέρας στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στο πρώην Δημαρχείο Ωλένης, στο Καράτουλα. Οι σύγχρονες προκλήσεις της διεθνούς αγοράς και η ανάγκη ενίσχυσης του εμπορικού και εξαγωγικού προφίλ του ιστορικού προϊόντος της Ηλείας, μπορούν να αποτελέσουν το πεδίο γύρω από το οποίο η νέα αυτή Ομάδα που δημιουργείται θα εργαστεί στοχευμένα για την προβολή και προώθηση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.  

Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Νομού, η Βουλευτής Ηλείας παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα των επαφών που είχε, μαζί με τους Προέδρους των Τ.Κ. Βροχίτσας κ. Α. Κατελούζο, Ελαιώνα κ. Κ. Μπαμπίλη, Σωπίου κ. Λ. Σταυρόπουλο, Καράτουλα κ. Θ. Κλειδέρη, Χειμαδιού κ. Μπουλούμπαση Χρ. καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Σταφίδας, κ. Η. Ανδρικόπουλο, για την προώθηση της σταφίδας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και αυτά της πρόσφατης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησής της προς τον Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στην οποία έθεσε το ζήτημα της στήριξης της παραγωγής σταφίδας και των καλλιεργητών, αλλά και της ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας και της εξαγωγής του προϊόντος.

avger stafida om parag 2

Παράλληλα, παρουσίασε στους παραγωγούς και τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς καταγράφουν την δυναμική του προϊόντος σε διεθνές επίπεδο και αποτελούν τον «οδικό χάρτη» που θα πρέπει να κινηθεί η νέα Ομάδα, στοχεύοντας σε ένα επιτυχημένο εξαγωγικό πλάνο.

Τόσο η κα. Αυγερινοπούλου όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θοδωρής Βασιλόπουλος που συμμετείχε στην συνάντηση της Δευτέρας, ανέλυσαν τις προοπτικές του προϊόντος μέσα από την συμμετοχή σε οργανωμένα σχήματα και εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στο νέο εγχείρημα. Μάλιστα έγινε διεξοδικός διάλογος με τους παραγωγούς και αναλύθηκαν όλα τα άρθρα του καταστατικού λειτουργίας της νέας Ομάδας, καταστατικό που αποτελεί την βάση για την αποτελεσματική και ανεξάρτητη λειτουργία του σχήματος.

avger stafida om parag 3

Παράλληλα, με απόφαση των παραγωγών ορίστηκαν και οι δύο διαχειριστές της Ομάδας-παραγωγοί και ίδιοι- που ως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρώσει την συγκέντρωση υπογραφών από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, πέραν των αρχικών παραγωγών που ήδη δήλωσαν την συμμετοχή τους.  Από αυτούς μπορούν να ενημερωθούν και για το περιεχόμενου και όλες τις λεπτομέρειες του καταστατικού όσοι επιθυμούν, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6988154962 (κ.Κώστας Δημητρουλόπουλος).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα και με ευρεία συμμετοχή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τους παραγωγούς να αναγνωρίζουν την ρεαλιστική και ταυτόχρονα αισιόδοξη προοπτική για την οργάνωση της παραγωγής της σταφίδας στην Ηλεία, τα περιθώρια επανεκκίνησης του προϊόντος και της δυναμικής που μπορεί να ανακτήσει μέσα από στοχευμένη στρατηγική επεξεργασίας, τυποποίησης, δυναμικών συνεργειών που θα ανοίξουν νέα εξαγωγικά μονοπάτια σε χώρες-εμπορικούς συμμάχους, που έχουν την σταφίδα ως βασικό κρίκο στην διατροφική τους αλυσίδα αλλά και την τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης, μέσα από σύγχρονες στρατηγικές marketing.

avger stafida om parag 4

 

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…