Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο για το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο για το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Την Κυριακή  22 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πύργου για να αναδειχθεί νέα διοίκηση. Οι εκπρόσωποι των 15μελών που το απαρτίζουν είναι απο τα παρακάτω σωματεία: Σωματείο Ελεγκ. οδηγών, εισπρακτόρων και υπαλλήλων λεωφορείων ΚΤΕΛ Ηλείας,  Σωματείο Εργαζομένων Εμπορικών Επιχειρήσεων, Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, Σωματείο Μωσαϊκών Πλακάδων και Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, Σύλλογος Ταχυδρομικών ΕΛΤΑ, Ένωση Χειριστών, ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηλείας, Σωματείο ΤΟΕΒ Πύργου, Σύλλογος Καθαριστριών Πύργου και Περιφέρειας, Σωματείο Εργαζομένων  ΔΕΥΑΠ, Συνδικάτο φορτοεκφορτωτών ξηράς & θαλ. Κατακόλου αι ΣΥΕΤΕ – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Αναλυτικότερα, το πρωί της περασμένης  Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων  Σωματείων το  Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο στο οποίο ηγείτο  ο πρόεδρος κ Γιάννης Βενδρας, ο οποίος  έκανε και απολογισμό των δράσεων του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας πως αυτός ήταν θετικός κατά την διάρκεια της θητείας της παρούσας διοίκησης, επισημαίνοντας συνάμα πως  στόχος του είναι “να δυναμώσει την φωνή των σωματείων και των εργαζομένων” και αναφέροντας δράσειςπου πραγματοποίησε , όπως  οι επαφές με σωματεία και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση διαφόρων κλαδικών προβλημάτων, ενέργειες για συμβάσεις σχολικών καθαριστριών και συλλογικών συμβάσεων ΠΟΕ ΟΤΑ συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου, Αμαλιάδας και Αρχαίας Ολυμπίας, παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας για ασφάλιση εργαζομένων, συμμετοχή κατά των πλειστηριασμών, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Πύργου και την υποστελέχωσή του, στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών,  στήριξη δράσεων κατά της φτώχειας και της ανεργίας, συμμετοχη σε απεργιακές κινητοποιήσεις κ.α. Παράλληλα ο κ. Βένδρας έκανε και οικονομικό απολογισμό της διοικησης του Ε.Κ.Π  όπου στους φακέλους των αντιπροσώπων υπήρχε η εκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής όπου υπάρχει λογιστικό υπόλοιπο 32.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΔΣ αποφάσισε να μην εισπραχθεί εισφορά εργαζομένων, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Στην πορεία του συνεδρίου τον  λόγο πήραν κι άλλοι εκπρόσωποι των σωματείων , κάποιοι εξ αυτών όπως ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις  κ. Ν. Γκότσης ασκώντας δριμεία κριτική στην διοίκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “ο αγώνας θα πρέπει να είναι πιο δυναμικός για την στήριξη των εργαζομένων και ότι κάποιες ενέργειες γίνονται εν κρυπτώ και δεν τηρούνται οι διαδικασίες όπως για την ανακοίνωση της  εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης”.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, εξελέγη η εφορευτική επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίες της 22ας Ιανουαρίου.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…