Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας: «Δεν έχουμε γιατρούς…Μια λύση και άμεσα!»
- First ArticleΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 22 Φεβρουαρίου, 2024
- 197
- 1 minute read
Προτάσεις για λύση του μόνιμου προβλήματος της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου αναζήτησαν όσοι παρευρέθηκαν στην ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας και στην οποία συμμετείχαν ο δήμος, φορείς της πόλης και εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτών.
Κατά τη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας των πολλών αποχωρήσεων τα τελευταία χρόνια και της έλλειψης ενδιαφέροντος στις προκηρύξεις, οι οποίοι καταλήγουν «άγονες», όπως και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για να διατηρήσουν όρθια τη Δημόσια Υγεία στην Ηλεία..
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης αρχικά διάβασε υπόμνημα που απέστελλε ο Διοικητής του Γ/Ν Ηλείας Σπύρος Πολίτης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην σύσκεψη για προσωπικούς λόγους.
Σύμφωνα με το υπόμνημα Πολίτη από τις 97 οργανικές θέσεις του Νοσοκομείο μόλις οι 43 καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό. Ο Διοικητής πρότεινε στο υπόμνημα την θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών. Στην συνέχεια ο κ. Γιαννικούλης ανέλυσε την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας, ενώ τόνισε πως θα ζητηθεί ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αφού στην αναφορά ανά κλινική και στο σύνολο οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι τρομακτικές , υπερβαίνοντας το 50% και σε ζωτικές κλινικές, όντας με μόνιμους γιατρούς που είναι ελάχιστοι.

Επίσης επί τάπητος τέθηκαν προτάσεις για την αύξηση των κινήτρων για εθελούσια μετακίνηση ειδικευμένων ιατρών από άλλες περιφερειακές ενότητες, τη χορήγηση πιστώσεων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να δεχτούν να μετακινηθούν για βραχύ χρονικό διάστημα, την ένταξη του Νοσοκομείου στην άγονη ζώνη κατηγορίας Α’, αλλά και να δοθούν κίνητρα «άγονου» σε όποια θέση κατ’ εξακολούθηση δεν έχει καλυφθεί μετά από προκηρύξεις.
Άλλο μεγάλο θέμα αυτό της αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, που πρέπει να γίνει πιο λειτουργικός και πιο αποτελεσματικός για τον πληθυσμό του νομού και στο σημείο αυτό ακολούθησαν τοποθετήσεις και από τους υπόλοιπους φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας για θέματα Υγείας, Γιώργος Παναγούλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελος Κολόσακας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Γ. Γεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Γ.Βέντρας, ο πρώην υφυπουργός και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Δημ. Μπαξεβανάκης μαζί με τα στελέχη του κόμματος, Βίκυ Βασιλοπούλου, και Θεώνη Μπράτη, οι εκπρόσωποι των βουλευτών κ. Μπεβούδα (Αυγερινοπούλου), κ.Παπαβραμίου (Αβραμόπουλος), κ. Γεωργόπουλος (Κατρίνης) κα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας και γιατροί από το Νοσοκομείο Πύργου
