Κέρδισε τις εντυπώσεις  η συναυλία της «Ραφαέλας» στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Κέρδισε τις εντυπώσεις η συναυλία της «Ραφαέλας» στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου

 

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι, που θύμισε παλιές εποχές του Πύργου, απόλαυσαν οι πολίτες που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Παλαιάς Αγοράς, δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, καθώς η «Ραφαέλα» χάρισε στο κοινό μια μοναδική συναυλία, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη».

MOUSEIO 6

Με ρετρό και swing μελωδίες, η Ραφαέλα μαζί με τον Ανδρέα Σταματόπουλο, τον Δημήτρη Τσαουσάκη σε κιθάρα-μπάσο, τον Διονύση Λίβανο στα πλήκτρα και τον Ηλία Θεοδωρόπουλο σε ντραμς και κρουστά, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο μουσικό πρόγραμμα με άψογη ενορχήστρωση, το οποίο έδωσε ξεχωριστή αύρα στην «καρδιά» της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, καθώς και τους καλλιτέχνες για την εξαιρετική εκδήλωση, τονίζοντας ότι η επιλογή της διεξαγωγής στον πεζόδρομο της Παλαιάς Αγοράς έχει ισχυρό συμβολισμό και προμηνύει ανάλογες πρωτοβουλίες μελλοντικά.

MOUSEIO 7

«Είναι αταλάντευτη επιδίωξή μας να αναδείξουμε το ιστορικό φορτίο ενός σημείου υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας, που κάποτε ήταν το οικονομικό κέντρο της πόλης και μέρος της ταυτότητάς μας. Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να μετατρέψουμε την παλαιά Αγορά σε σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό στην Ηλεία και η συναυλία είναι μόνο το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», επισήμανε ο Παναγιώτης Μπράμος.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζονται την Πέμπτη 4 Ιουλίου με την παράσταση «Στους δύο τρίτος …χωρεί!» από τη θεατρική σκηνή του Σταύρου Νικολαΐδη στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

MOYSEIO 1

Related post

Με επιτυχία το Shop On Street -Πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με επιτυχία το Shop On Street -Πλημμύρισε το κέντρο…

Σε συνδιοργάνωση του Δήμου Πηνειού και του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το πρώτο Shop On Street στη Γαστούνη…
Συναυλία με τους Dueto 3A στην πλατεία Ραχών

Συναυλία με τους Dueto 3A στην πλατεία Ραχών

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 21:15 Με διοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ξεχωριστή συναυλία με τους…
Μιχάλης Κατρίνης: ”Αδιανόητη η καθυστέρηση της κάρτας των ΑμεΑ για τα διόδια’

Μιχάλης Κατρίνης: ”Αδιανόητη η καθυστέρηση της κάρτας των ΑμεΑ…

Το ζήτημα της καθυστέρησης στην εφαρμογή της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των Ατόμων με Αναπηρία από τα διόδια όλων…