Ηλεία: Συνθήκες σε επίπεδα καύσωνα άγνωστης λήξης

Ηλεία: Συνθήκες σε επίπεδα καύσωνα άγνωστης λήξης

 

Τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά του νομού (Πηνεία & Ωλένη) το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου 2024.

 

Η στροφή των ΒΔ σε ΒΒΑ καταβατικούς ανέμους (στα 5 μποφόρ) την #Τετάρτη θα ανεβάσουν την θερμοκρασία στους 41 με 42 βαθμούς στις πιο δυτικές πεδινές περιοχές του νομού όπως η Αμαλιάδα, ο Πύργος και η Ζαχάρω.

 

Με μικρές αυξομειώσεις η θερμοκρασία μεταξύ 37-41C τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για ουσιαστική αποκλιμάκωση.

 

Θα ανέβουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες στον αστικό ιστό της πόλης του #Πύργου, σε επίπεδα των 25C δυσκολεύοντας την κατάσταση.

 

Στην υπόλοιπη χώρα μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 40-42C στα Δυτικά, την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα. Περιορίζεται το μελτέμι από την Κυριακή στα Δωδεκάνησα. Έτσι, η θερμοκρασία στην #Αθήνα μέχρι το Σάββατο στους 38 και από την Κυριακή θα φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

🌅Η παρακάτω φωτό είναι από την Σαρακίνα Πύργου

Related post

Με επιτυχία το Shop On Street -Πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με επιτυχία το Shop On Street -Πλημμύρισε το κέντρο…

Σε συνδιοργάνωση του Δήμου Πηνειού και του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το πρώτο Shop On Street στη Γαστούνη…
Συναυλία με τους Dueto 3A στην πλατεία Ραχών

Συναυλία με τους Dueto 3A στην πλατεία Ραχών

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 21:15 Με διοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ξεχωριστή συναυλία με τους…
Μιχάλης Κατρίνης: ”Αδιανόητη η καθυστέρηση της κάρτας των ΑμεΑ για τα διόδια’

Μιχάλης Κατρίνης: ”Αδιανόητη η καθυστέρηση της κάρτας των ΑμεΑ…

Το ζήτημα της καθυστέρησης στην εφαρμογή της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των Ατόμων με Αναπηρία από τα διόδια όλων…